Zin in een snel én smaakvol avondmaal? Deze romige pasta met vegetarische kipstukjes van De Vegetarische Slager staat in een handomdraai op tafel. De plantaardige kipstuckjes bak je krokant voor een heerlijke bite - echt een kidsproof gerecht boordevol groenten. En gebruik je liever geen voorgesneden groentemix? Snijd dan zelf 1 rode paprika, 2 wortels, 1 courgette en 2 preistengels fijn voor een verse twist.
Wil je dit vegetarische kipstukjes recept volledig plantaardig maken? Vervang dan de roomkaas door Violife - een perfect vegan alternatief dat net zo romig smaakt.
Liever gekruide kipstukjes: meng de kipstukjes vóór het bakken met een eetlepel olie en 1 tl gerookt paprikapoeder, ½ tl knoflookpoeder, ½ tl uienpoeder, ¼ tl chilivlokken (optioneel, voor wat pit), zout en peper naar smaak. Laat ze 5–10 minuten marineren, en bak ze (stap 4) in een hete pan krokant in olijfolie. Zo krijgen ze een diepe, hartige smaak en een lekker gekruid korstje.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 400 gr Italiaanse groentemix
- 180 gr roomkaas met knoflook
- 200 gr erwten
- 2 uien
- 320 gr vegetarische kipstuckjes (Vegetarische Slager)
- 250 gr pasta naar keuze
Instructies
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de uien. Verhit 1 el olijfolie in een wok en bak de ui samen met de Italiaanse groenten. Voeg na 3 minuten de erwten toe en bak mee.
- Voeg de roomkaas toe en breng op smaak met flink wat vers gemalen peper en een snuf zout.
- Bak de kipstuckjes om en om in 1 el olijfolie krokant en bruin in een koekenpan.
- Giet de pasta af en voeg toe aan het groenten mengsel. Schep het gerecht door elkaar en schep in kommen.
Ook lekker: pasta met ricotta, lekker zomers - gezond, snel klaar en boordevol smaak.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?





