Pasta met worst

Pasta met worst

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 530

Pasta met worst, paddenstoelen, tijm en knoflook. Je maakt 't heel makkelijk en snel en 't is lekker als lunch of avondmaal. Favoriet vegan pasta recept.

Bij Future Farm houden ze het kort en simpel. Future Farm heeft als doel de manier waarop de wereld vlees eet te veranderen door het bieden van een vernieuwend, lekker, gezond en duurzaam plantaardig alternatief; met de smaak en textuur van écht vlees.

Zo kan iedereen, van vleeseter tot veganist, op z’n tijd genieten van een super lekker plantaardig gerecht. Wil je glutenvrij eten, de worstjes zijn vrij van gluten dus let hier dan ook op bij de pasta. De pasta van RUMMO is 'n aanrader, verkrijgbaar bij de Jumbo, net als de Future Farm worstjes.

Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.

Ingrediënten

  • 250 gr Future Sausage - Future Farm
  • 2 tl tijm
  • 2 teen knoflook
  • 150 gr vegan zuivelspread
  • 300 gr pasta
  • 500 gr paddestoelen
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 3 el olijfolie
Pasta met vegan worst en tomaten

Pasta met worst en tomatensaus

  1. Pel en pers de knoflook en fruit op laag vuur samen met de tijm, vers gemalen peper en een snuf zout naar smaak in 1 el olijfolie zo’n 4 minuten. Maak de paddestoelen schoon en snij in vieren en voeg toe samen met 1 el olijfolie.
  2. Bak de vegan sausage in een koekenpan in 1 el olijfolie om en om in zo’n 10 minuten op middelhoog vuur. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe aan het paddestoelen mengsel en verwarm mee. Roer de vegan zuivelspread erdoor en snij ondertussen de worstjes in plakjes (of hou ze heel) en meng deze samen met de pasta door de saus. Vegan pasta met worst en tomatensaus maak je zó.

Eet lekker direct. Eventueel met geroosterde pitjes, uitjes en chilivlokken als topping.

Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker en éxtra met vegan sausage.

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter