Pastaschotel met spinazie en tomatensaus

  • Porties: 3
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 60m

Deze pastaschotel met spinazie en tomatensaus is er een die aan iedereen aan te raden is. De rolletjes zijn gevuld met spinazie, geitenkaas en spekjes en de saus is van tomaten, basilicum, knoflook en ui. Het geheel is bestrooid met mozzarella waardoor het een heerlijk ovengerecht is dat vol met smaak zit. Heb je wat over? Bewaar het dan voor de volgende dag. Ook dan smaken deze pastarolletjes nog heerlijk.

Tip: heerlijk met een frisse, Italiaanse salade.

Kijk voor meer gerechten uit de oven bij onze ovenrecepten.

IMG_1336

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml tomatensaus
  • 150 gram spekjes
  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 8 verse lasagnebladen (bij gewone lasagnebladen iets langer koken)
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 1 bol mozzarella
  • Eventueel een handje verse basilicumblaadjes
  • 1 ei

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de ui en knoflook. Hak de basilicumblaadjes grof. Fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatensaus, de basilicum en de suiker toe en breng het op smaak met wat peper en zout. Bak de spekjes krokant in een koekenpan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Laat ondertussen de tomatensaus ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen en roer het af en toe door.

Stap2

Bak de spinazie in de pan van de spekjes tot alles geslonken is. Pak een ovenschaal en giet de pastasaus erin. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en doe het in een kom. prak de geitenkaas erdoorheen en voeg de spekjes, het ei en de nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar.

Stap3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de lasagnebladen gaar in ongeveer 3 minuten en laat ze uitlekken. Leg de bladen niet op elkaar, want dan plakken ze aan elkaar vast. Snij de lasagnebladen in de lengte in 3 stroken.

Stap4

Neem een strook van de lasagnebladen en schep een beetje spinaziemengsel op het uiteinde. Rol de lasagnestrook op zodat er een gevuld rolletje ontstaat. Zet het rolletje rechtop in de tomatensaus. Herhaal dit tot de lasagnebladen en het spinaziemengsel op zijn.

Stap5

Rasp de mozzarella en verdeel deze over de rolletjes. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het voor ongeveer 20 minuten in de oven. Haal het folie eraf en bak het nog eens 10 minuten in de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

63

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab