Pasteitjes met kippenragout

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 40m
  • Klaar in: 50m

Dit voorgerecht is eenvoudiger zelf te maken dan het lijkt. Maak het bijvoorbeeld als voorgerecht voor het kerstdiner.

Ingrediënten

  • 4 pasteibakjes
  • 350 gram kipfilet
  • 2 stukjes foelie
  • 2 laurierbladeren
  • 2 sjalotjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 kippenbouillontablet
  • 60 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 250 gram champignons
  • 50 ml slagroom

Bereidingswijze

Stap1

Je kunt deze stap een dag van tevoren doen, maar het kan ook dezelfde dag. Doe de rauwe kipfilets in een pan en voeg water toe tot de kip helemaal onder staat. Voeg de foelie, laurierbladeren en een gepelde sjalot toe en breng het water tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat het trekken tot de kipfilets gaar zijn. Als er wat schuim vormt, schep dat dan af. Zet het vuur uit en laat de kipfilet in het water afkoelen.

Stap2

Verwarm een oven voor volgens aanwijzingen op de verpakking van de pasteibakjes. Giet het water van de kipfilet door een zeef en houd hiervan ongeveer 400 ml apart.

Stap3

Snij het andere sjalotje fijn en bak het samen met de boter en wat kerriepoeder in een pan. Laat het op laag vuur zacht worden. Voeg de bloem toe en blijf rustig roeren. Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk beetje bij beetje het kookvocht van de kipfilet erbij. Blijf tijdens het schenken goed roeren tot het een gladde en dikke saus wordt.

Stap4

Snij de champignons in plakjes en voeg ze samen met de slagroom toe aan de ragout. Laat de ragout op zacht vuur een paar minuten koken. Snij de kip in kleine stukjes en roer ze samen met de fijngehakte peterselie door de ragout. Zet het vuur uit.

Stap5

Snij de dekseltjes uit de pasteibakjes en vul ze met de ragout. Leg het dekseltje er weer bovenop en serveer ze warm.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab