Pasteitje met kippenragout

Pasteitje met kippenragout

Bros en romig
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
  • Kcal: 575

Pasteitje met kippenragout lekker bros en romig, eenvoudiger zelf te maken dan ’t lijkt. Gevuld pastei voorgerecht is favoriet tijdens de feestdagen een echte nummer één hit tijdens ’t kerstdiner.

Bladerdeeg bakjes zelf maken

Bladerdeeg bakjes zelf maken voor de ragout is zó gedaan en ’t is heerlijk knapperig uit de oven. Klassieke ragoutbakjes zo als iedereen ze van vroeger kent, lekker klassiek dus.

Neem 8 plakjes bladerdeeg en maak ze rond met behulp van een glas, smeer de randen in van 4 ronde plakjes bladerdeeg met geklutst ei. Steek uit de andere 4 cirkels een kleiner rondje en leg de buitenkant daarvan op de ingesmeerde bladerdeeg cirkels. Bak het binnenste van het rondje wel mee, dit is het dakje. Bak op bakpapier in een voorverwarmde oven van 200 graden zo’n kwartier, goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 4 pasteibakjes
  • 350 gr kipfilet
  • 2 stukjes foelie
  • 2 laurierbladeren
  • 2 sjalotjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 kippenbouillontablet
  • 60 gr bloem
  • 50 gr roomboter
  • 250 gr champignons
  • 50 ml slagroom
kippenragout pastei
Pasteitje kippenragout

Klassieke ragout

  1. Doe de rauwe kipfilets in een pan en voeg water toe tot de kip helemaal onder staat. Voeg de foelie, laurierbladeren en één gepelde sjalot toe en breng het water tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat staan tot de kip gaar is. Laat de kipfilet in het water afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor volgens aanwijzingen op de verpakking van de pasteibakjes. Giet het water van de kipfilet door een zeef en hou hiervan 400 ml apart.
  3. Snij ’t andere sjalotje fijn en bak samen met de boter en wat kerriepoeder in een pan. Laat op laag vuur zacht worden. Voeg de bloem toe en blijf rustig roeren. Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk langzaam het kookvocht van de kipfilet erbij. Blijf tijdens het schenken roeren tot het een gladde en dikke saus is.
  4. Snij de champignons in plakjes en voeg samen met de slagroom toe aan de ragout. Laat de ragout op zacht vuur een paar minuten koken. Snij de kip in kleine stukjes en roer samen met de fijngehakte peterselie door de ragout. Zet het vuur uit.
  5. Snij de dekseltjes uit de pasteibakjes en vul met de ragout. Leg het dekseltje er weer bovenop en eet direct. Klassieke ragout je maakt ’t zó.

De eerste stap zou je ook van te voren kunnen doen. Zet weg in de koelkast tot dat je met het recept verder gaat. De kip kan je natuurlijk ook gaar bakken in een koekenpan en later toevoegen. Enneh, op geroosterd brood ook heel lekker.

Ook lekker met bladerdeeg, bladerdeeg met gehakt. Of maak eens vegetarische ragout van paddestoelen.

Beoordeling: 3.7. van 32 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024