Pasteitjes met kippenragout

Pastei
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Dit voorgerecht is eenvoudiger zelf te maken dan het lijkt. Maak het bijvoorbeeld als voorgerecht voor het kerstdiner.

Pastei

Ingrediënten

  • 4 pasteibakjes
  • 350 gr kipfilet
  • 2 stukjes foelie
  • 2 laurierbladeren
  • 2 sjalotjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 kippenbouillontablet
  • 60 gr bloem
  • 50 gr roomboter
  • 250 gr champignons
  • 50 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. 1Je kunt deze stap een dag van tevoren doen, maar het kan ook dezelfde dag. Doe de rauwe kipfilets in een pan en voeg water toe tot de kip helemaal onder staat. Voeg de foelie, laurierbladeren en een gepelde sjalot toe en breng het water tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat het trekken tot de kipfilets gaar zijn. Als er wat schuim vormt, schep dat dan af. Zet het vuur uit en laat de kipfilet in het water afkoelen.
  2. 2Verwarm een oven voor volgens aanwijzingen op de verpakking van de pasteibakjes. Giet het water van de kipfilet door een zeef en houd hiervan ongeveer 400 ml apart.
  3. 3Snij het andere sjalotje fijn en bak het samen met de boter en wat kerriepoeder in een pan. Laat het op laag vuur zacht worden. Voeg de bloem toe en blijf rustig roeren. Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk beetje bij beetje het kookvocht van de kipfilet erbij. Blijf tijdens het schenken goed roeren tot het een gladde en dikke saus wordt.
  4. 4Snij de champignons in plakjes en voeg ze samen met de slagroom toe aan de ragout. Laat de ragout op zacht vuur een paar minuten koken. Snij de kip in kleine stukjes en roer ze samen met de fijngehakte peterselie door de ragout. Zet het vuur uit.
  5. 5Snij de dekseltjes uit de pasteibakjes en vul ze met de ragout. Leg het dekseltje er weer bovenop en serveer ze warm.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...