Pastinaak frietjes uit de oven met verse tijm

Groentefriet met verse kruiden
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Pastinaak frietjes uit de oven met tijm. Lekker als bijgerecht te serveren. En heel simpel om deze groentefrietjes zelf te maken!

Groentefriet, gegarandeerd succes, een lekker en feestelijk bijgerecht

Frietjes, we worden er blij van! Gesneden van pastinaak is helemaal een feestje. Samen met verse tijm, een kruid waar je eigenlijk niet zonder kunt in een lekker gerecht. Zelf verse pastinaakfriet maken is echt niet moeilijk. Een niet te moeilijk bijgerecht met lekker wat zeezout en verse kruiden. Leuk voor de Paas!

Ingrediënten

  • 6 stuks pastinaak
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • grof zeezout
  • verse tijm

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en snij in stukken, een soort van frieten. Maak een mengsel van olijfolie, geperste knoflook, tijm, verse peper en zeezout.
  2. 2Meng de pastinaak frieten met dit kruiden olie mengsel en laat even intrekken. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg hier de pastinaak frieten op. Niet op elkaar. Rooster de groentefriet in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en beetgaar. Schep wel halverwege even om.
  3. 3Bestrooi als de pastinaak uit de oven komt nog met wat grof zeezout. Direct lekker op tafel!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...