Pastinaak wortel stamppot

Pastinaak wortel stamppot

Ui knoflook tijm mosterd
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 312

Pastinaak wortel stamppot met ui knoflook tijm en mosterd. ’n Stamppot recept zonder aardappel met veel groenten én veel smaak. Simpel te maken en je zit zó aan tafel. De pastinaak en wortelen maken de hutspot lekker zoet en ’t is super gezond.

Groente stamppot

Groente stamppot zonder aardappel is zo gek nog niet, hoewel aardappels veel vitaminen en mineralen bevatten wil je vast wel eens een koolhydraatarme stamppot. Wortelstamp met pastinaak smaakt geweldig lekker.

Ingrediënten

  • 300 gr pastinaak
  • 300 gr wortel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 el mosterd
  • 40 gr ongezouten roomboter
  • verse peper en zout
Pastinaak wortel stamppot simpel recept

Pastinaak wortel puree

  1. Schil en snij de pastinaak en wortelen. Breng 1 liter water in een grote pan aan de kook. Voeg de pastinaak en de wortelen aan het water toe en kook samen in zo’n 20 – 25 minuten gaar.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 20 gram boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook bruin op laag vuur. Voeg de tijm hieraan toe en bak kort mee.
  3. Giet de wortel en pastinaak af en doe terug in de pan. Bewaar het kookvocht. Stamp de wortelen en pastinaak fijn* en voeg de mosterd, het uienmengsel en de overgebleven roomboter toe.
  4. Is de stamppot nog te droog? Voeg dan naar smaak wat kookvocht toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Pastinaak wortel puree recept dus zonder aardappel, zó maak je ‘t.

Eet lekker met een aantal balletjes gebakken in ketjap.

*Voor een zijdezachte puree, stop de wortelen en pastinaak in de blender ipv stampen.
Ook lekker, hutspot stamppot van wortel en ui met knolselderij.

Dit recept komt uit ’t Hollands kookboek met koolhydraatarme recepten.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...