Patatas Bravas

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 50m

Een heerlijk gerecht uit de Spaanse keuken genaamd Patatas Bravas. Dit heerlijke Spaanse recept is een echt tapas gerecht. Patatas Bravas zijn aardappelen in een pittige tomatensaus, de aardappelen zijn doormidden gesneden met een grootte van 2 centimeter. Vaak zijn de aardappelen gefrituurd in olie en worden deze opgediend met een pittige tomatensaus:”Salsa brava”. De Patatas Bravas is één van de bekendste tapas gerechten die we kennen. Het wordt dan ook vaak geserveerd in Spaanse restaurants en tegenwoordig ook steeds meer in andere landen binnen Europa. Eén van de redenen waarom het gerecht zo bekend is onder de tapas gerechten, komt omdat het een van de goedkoopste tapas gerechten is. De Patatas Bravas is zo goedkoop, omdat de gebruikte ingrediënten niet duur zijn.

Ingrediënten

  • 750 gr aardappels
  • 1 dl olijfolie
  • snufje cayennepeper
  • beetje gedroogde tijm
  • flinke hoeveelheid paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • verse peterselie

Bereidingswijze

Stap1

Gebruik een handige kom waarin je de gesneden aardappel blokjes in kan doen.

Stap2

Voeg daarna de kruiden en het zout toe. Laat de aardappelblokjes een tijdje bakken in de oven zodat ze een goudbruine kleur krijgen.

Stap3

Zet ze in een oven op 180˚C ongeveer 30 minuten. Besprenkel de Patatas Bravas eventueel nog met verse peterselie bij het serveren.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

63

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab