Patatas bravas met pittige tomatensaus

Aardappelen in pittige saus
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Een heerlijk gerecht uit de Spaanse keuken, batatas Bravas. Dit heerlijke Spaanse recept is een echt tapas gerecht. Patatas bravas zijn aardappelen in een pittige tomatensaus, de aardappelen zijn doormidden gesneden met een grootte van 2 centimeter. Vaak zijn de aardappelen gefrituurd in olie en worden geserveerd met een pittige tomatensaus:”Salsa brava”. De Patatas bravas is één van de bekendste tapas gerechten die we kennen en één van de meest goedkope tapa, goedkope ingrediënten en favoriet bij vegetariërs.

Aardappelen in pittige saus, Spaans comfort food

Ook wel Spaans comfort food genoemd, deze dardappelen in pittige saus van tomaten. Deze gefrituurde stukjes aardappel met saus zijn ook prima als borrelhap. Een lekker fris biertje, heerlijk!

Ingrediënten

  • 750 gr aardappels
  • 1 dl olijfolie
  • snufje cayennepeper
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el paprikapoeder
  • verse peterselie

Bereidingswijze

  1. 1Gebruik een handige kom waarin je de gesneden aardappel blokjes in kan doen.
  2. 2Voeg daarna de kruiden toe. Laat de aardappelblokjes een tijdje bakken in de oven zodat ze een goudbruine kleur krijgen.
  3. 3Zet ze in een oven op 180 graden ongeveer 30 minuten. Besprenkel de Patatas Bravas eventueel nog met verse peterselie bij het serveren.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...