Patatas bravas met pittige tomatensaus
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 50 min
Patatas bravas met pittige tomatensaus, cayennepeper en tijm, 'n gerecht uit de Spaanse keuken. Een lekker en makkelijk tapas recept ofwel salsa brava recept, écht Spaans comfort food.
Patatas bravas
Patatas bravas maken, 'n Spaanse klassieker. Gefrituurde stukjes aardappel met saus ook wel patatas á la brava of papas bravas genoemd.
Pittige tomatensaus
Pel en snipper de ui en knoflook en fruit in hete olijfolie in een steelpan. Voeg de kruiden toe en laat kort mee bakken. Blus af met de witte wijn op hoog vuur. Snij de tomaten in blokjes, zet het vuur weer laag en voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat 10 minuten pruttelen en blender de saus of hou de saus grof. Voeg de Tabasco toe naar smaak. Pittige tomatensaus maak je zó.
Geen witte wijn in huis, neem dan 'n scheutje bouillon.
Papas bravas recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een kom en doe de gesneden aardappel blokjes erin.
- Voeg olijfolie, tijm, paprikapoeder en cayennepeper toe, meng en leg op een bakplaat.
- Schuif in de oven voor zo'n 30 minuten. Maak de patatas bravas af met verse platte peterselie bij het serveren. Papas bravas recept maak je zó.
Patata brava, geniet van deze Spaanse aardappeltjes.
Ook lekker: Champignon spies gemarineerd als tapa, lekker in een marinade van soja en balsamico.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?