Pavlova met rode sinaasappel
Mega chewy- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 2 uur
- Klaar in: 2 uur 15 min
- Kcal: 410
Pavlova met rode sinaasappel, mega chewy en lekker zoet recept. Als dessert voor ’t ontbijt of tussendoor, écht eentje voor valentijn. De topping van bloedsinaasappel maakt het af.
Kan je de rode sinaasappel niet vinden, deze is verkrijgbaar van dec tot eind maart, neem dan ’n gewone sinaasappel.
Merengue met rode sinaasappel
Merengue met rode sinaasappel..’n dag van te voren maak je vast de siroop, in de koeling en klaar is je topping.
Wil je een romige vulling in de pavlova: Meng 300 gr zure room met 125 ml slagroom en eventueel een scheutje likeur en suiker naar smaak.
Ook lekker: Bloedsinaasappel smoothie met mango en banaan.
Ook een idee: Eton mess 4 x ’n rommelig toetje ’n Engels dessert gemaakt van room, schuim en fruit.
Merengue met sinaasappel
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten stijf voeg langzaam de suiker, maïzena en azijn toe. Blijf kloppen tot er pieken ontstaan.
- Verdeel de merengue over een vel bakpapier in een cirkel of maak meerdere kleine hoopjes en schuif in de oven. Zet de oven lager naar 130 graden en bak de merengue 1 uur en 30 minuten. Laat daarna in de oven staan om af te koelen.
- Pers de bloedsinaasappels uit. Breng het sap met de suiker aan de kook. Kook in tot een siroop. Schil en snij de overige sinaasappels in parten. Voeg toe als de siroop klaar is. Breek de pavlova in stukken of eet in z’n geheel.
Schep de partjes erop en schenk de siroop over de pavlova. De siroop die je over hebt is waanzinnig lekker te gebruiken als limonade.
Ook lekker: Risotto met rode sinaasappel en venkel voor de lunch of ’n intiem etentje.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen