Pavlova met stoofperen

Pavlova met stoofperen

Pavlova met stoofperen – zoet en simpel, een heerlijk toetje om te maken! Dit pavlova recept, geïnspireerd door Yvette van Boven, laat je zien hoe je met een paar simpele ingrediënten als eiwitten, suiker en azijn de mooiste pavlova’s kunt creëren. Je kunt dit dessert in allerlei vormen maken, maar in dit geval gaan we voor een feestelijke pavlova taart.

De perfecte pavlova heeft een krokante buitenkant met een heerlijke bite, terwijl de binnenkant lekker zacht is. Dat komt door de maizena en azijn die zorgen voor die mooie textuur. Zoet, zoet, zoet, maar oh zo lekker! Dit dessert is vernoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova, die tijdens haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland het gerecht voorgeschoteld kreeg. Als je de pavlova bakt, houd dan de oven dicht en kijk liever door het raampje. En die barstjes in het schuim? Geen zorgen, die horen erbij.

Zo maak je stoofpeertjes!

Pavlova met stoofperen

Pavlova met stoofpeertjes

3.5 van 15 stemmen
Recept afdrukken
Krokante Pavlova met stoofperen: zoet, zacht van binnen, gevuld met fruit en chocolade. Makkelijk zelf te maken voor feestelijke momenten.
Gang Nagerecht
Keuken Australisch
Voorbereidingstijd 20 minuten
Baktijd 3 uur 10 minuten
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 8 personen
calorieën 449

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • 1 el maizena
  • 1 tl azijn
  • 125 gr poedersuiker
  • 150 gr bruine suiker
  • 1 snuf zout
  • 300 gr zure room
  • 125 ml slagroom
  • scheut (koffie)likeur
  • 700 gr stoofpeertjes of ander fruit
  • 90 gr chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten in een schone kom tot zachte pieken. Voeg al kloppend de maizena, azijn en het zout toe.
  • Meng de suikers en voeg deze lepel voor lepel toe aan het eiwit zodra het stijf begint te worden. Klop door tot de eiwitten stijf en glanzend zijn.
  • Schep het eiwitmengsel in een grote cirkel op de bakplaat, maak het lekker hoog en vol. Bak de pavlova 10 minuten op 200 graden, verlaag dan de temperatuur naar 100 graden Celsius en bak nog een uur.
  • Zet de oven uit en laat de pavlova nog 2 uur drogen in de oven.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom en meng deze met de zure room en likeur.
  • Vul de pavlova met het slagroommengsel, leg de stoofpeertjes erop en werk af met de gesmolten chocolade.

Hoe bewaar je een pavlova taart?

Je kunt de pavlova recept gemakkelijk een dag van tevoren maken. Bewaar de taart echter niet in de koelkast, maar laat deze op kamertemperatuur in de oven staan, weg van vochtige omgevingen.

Deze pavlova komt elke feestdag weer van pas! Met Pasen vul je hem met chocolade-eieren, in de zomer met slagroom en rood fruit zoals aardbeien, bessen en frambozen. Bij de aankomst van Sinterklaas is hij heerlijk gevuld met pepernoten en chocolade, en met Kerst serveer je hem als nagerecht, afgemaakt met feestelijke sterretjes.

Weinig tijd: ricotta koffie mousse, romige ricotta met espresso.

Pavlova maken
Pavlova met stoofperen

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025