Pavlova met stoofperen

Pavlova met stoofperen

Deze taart, één feest!
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 3 uur en 10 min
  • Klaar in: 3 uur 30 min
Naar het recept

Pavolva met fruit, deze met stoofperen, zoet en simpel te maken! Naar en recept van Yvette van Boven.
Met eenvoudige ingrediënten zoals eiwitten, suiker en azijn mix je de prachtigste pavlova’s. Je kan ze maken in vele soorten en maten. In dit recept een feestelijke taart.

Pavlova taart recept

Een perfecte pavlova of meringue taart is lekker crispy van buiten met een bite en zacht van binnen, daar zorgen de maizena en azijn voor. Zoet, zoet, zoet maar oh zo lekker! Dit toetje is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova toen ze op tournee was in Australië en Nieuw-Zeeland. Hier is het dessert bedacht en voor haar gemaakt. Als je de pavlova aan het bakken bent, open de oven niet. Kijk door het raampje. En de barsten in het schuim, die horen erbij.

Pavlova met stoofperen recept

Pavlova taart bewaren, kan dat?

Je kunt de pavlova prima een dag van tevoren maken. Bewaar alleen niet in de koelkast, maar laat gewoon in de oven staan. Zeker niet in de buurt van vocht.

Deze taart (glutenvrij) komt elke feestelijke dag weer te voorschijn! Met pasen vul je deze met choco eieren, in de zomer met roodfruit zoals aardbeien, bessen en frambozen. Met de aankomst van Sint gevuld met pepernoten en chocolade en de kerst als nagerecht met sterretjes.

Pavlova met stoofperen voorbereiding

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • 1 el maizena
  • 1 tl azijn
  • 125 gr poedersuiker
  • 150 gr bruine suiker
  • snufje zout
  • 300 gr zure room
  • 125 ml slagroom
  • scheutje (koffie) likeur
  • 700 gr stoofpeertjes of ander fruit
  • 90 gr chocolade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten in een kom. Voeg al kloppend de maizena, azijn en het zout toe.
  2. Meng de suikers en voeg toe zodra het eiwit stijf is lepel voor lepel, niet te snel. Klop door tot de eiwitten stijf en glanzend zijn.
  3. Schep het mengsel in een grote cirkel op de met bakpapier beklede bakplaat, lekker vol en hoog.
  4. Bak de pavlova, draai de temperatuur na 10 minuten naar 100 graden. Bak nu nog een uur. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 2 uur drogen.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie, klop de slagroom en meng met de zure room en likeur. Vul de pavlova met dit mengsel, zet de peertjes op de taart en maak af met de chocolade. Geniet!

Hoe maak je stoofpeertjes, bekijk het recept.

Beoordeling: 3.0. van 2 stemmen.
Please wait...