Penne met spinazie, gehakt en roomkaas

Penne met spinazie, gehakt en roomkaas

Snel pasta recept
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Dit recept voor penne met spinazie, gehakt en roomkaas is super lekker! Op simpele wijze zit je in no time aan tafel. Een gerecht voor de drukke doordeweekse dagen, een snelle verse maaltijd.

Pasta met verse spinazie

Verse spinazie kan natuurlijk ook! En bewaar een klein beetje van het spinazie mengsel (zonder de pasta) of maak wat extra’s. Het is namelijk heerlijk om te mengen met pannenkoekenbeslag. Zo maak je heel snel een hartige pannenkoek waar iedereen dol op is.

Ingrediënten

  • 400 gr penne pasta
  • 500 gr spinazie, diepvries
  • 400 gr gehakt
  • 1 rode ui
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereidingswijze pasta met spinazie en gehakt

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snipper de ui. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Giet een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui toe en bak deze kort mee.
  2. Voeg de spinazieblokjes toe aan het gehaktmengsel en laat deze langzaam ontdooien. Als de blokjes spinazie zijn ontdooid, kan de kruidenkaas erbij. Roer het geheel goed door. Laat het kort inkoken op middelhoog vuur totdat er een romige saus ontstaat.
  3. Voeg de penne, als deze klaar is, bij de saus en schep het geheel door elkaar. Klaar is je pasta met spinazie en gehakt! Eet lekker met Parmezaanse kaas.

Gebruik ook een vegetarisch gehakt voor een dagje zonder vlees!

Meer pasta? Pasta met citroenroom.

Beoordeling: 3.4. van 71 stemmen.
Please wait...