Penne met spinazie gehakt en roomkaas

Penne met spinazie gehakt en roomkaas

Snel pasta recept
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 15 min
  • Kcal: Calorieën 950

Penne met spinazie gehakt en roomkaas, ’n snel pasta recept en super lekker. Op simpele wijze zit je in no time aan tafel. Een gerecht voor de drukke doordeweekse dagen, een snelle verse maaltijd.

Pasta met verse spinazie

Pasta met verse spinazie kan je ook nemen. En heb je iets over van ’t spinazie mengsel? Het is heerlijk om te mengen met pannenkoekenbeslag. Zo maak je heel snel een hartige pannenkoek waar iedereen dol op is.

Penne met spinazie gehakt en roomkaas recept

Pasta met spinazie en gehakt

3.4 van 218 stemmen
Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Porties 4 personen
calorieën 950

Ingrediënten

  • 400 gr penne pasta
  • 500 gr spinazie diepvries
  • 400 gr gehakt
  • 1 rode ui
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook. Snipper de ui. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Giet een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de spinazieblokjes toe aan het gehaktmengsel en laat deze langzaam ontdooien. Als de blokjes spinazie zijn ontdooid, kan de kruidenkaas erbij. Roer het geheel goed door. Laat het kort inkoken op middelhoog vuur totdat er een romige saus ontstaat.
  • Voeg de penne, als deze klaar is, bij de saus en schep het geheel door elkaar. Klaar is je pasta met spinazie en gehakt. Eet lekker met Parmezaanse kaas.

Gebruik ook eens vegetarisch gehakt voor een dagje zonder vlees.

Ook lekker: Pasta met citroen roomsaus vegetarisch met parmezaan ’n pasta uit Italië. ’n Gerecht met citroenroom en kaas.

Dit recept valt onder

Vegetarisch
Italiaans