Pepernoten

  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Ga terug naar je kindertijd met deze zelfgemaakte pepernoten. De tijd dat je stiekem stukjes van het deeg opat, komt weer helemaal terug! Ook leuk om samen met je kinderen te maken.

Ingrediënten

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 40 gr boter
  • 2 el melk

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe vervolgens het bakmeel, de melk, basterdsuiker, speculaaskruiden in een kom. Voeg hier wat zout aan toe.

Stap2

Snijd de boter in stukjes en voeg deze bij toe in de kom. Meng vervolgens met je handen het deeg en maak er knikkers van.

Stap3

Leg de bolletjes daarna op je bakplaat. Zorg voor ongeveer 2 cm ruimte tussen de bolletjes. Plaats de bakplaat in het midden van je oven.

Stap4

Laat het deeg in ongeveer 20 minuten gaar bakken. Je zelfgemaakte pepernoten zijn klaar! Laat ze afkoelen en smullen maar!

Natuurlijk kan je ook glutenvrije pepernoten maken.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

37

Commentaar op recept

  1. posted by Anneke on 11 november 2014

    waar blijft de melk dan? zie dit niet terugkomen in de bereidingswijze?

    • posted by Vera on 12 november 2014

      Hoi Anneke,

      de melk wordt tegelijk met het bakmeel, de basterdsuiker etc. gemengd. Het staat nu duidelijker vermeld in de bereidingswijze. Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab