Glutenvrije pepernoten

  • Hoeveelheid: 60
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 35m

Heerlijk, glutenvrije pepernoten eigenlijk zou ik ze het hele jaar door wel lusten. Rond oktober is het dan ook echt weer tijd om een volle trommel te bakken. Ik bak ze zelf glutenvrij, omdat ik me daar lekker bij voel.

Kruidnoten vrij van gluten

Eigenlijk is het natuurlijk de kruidnoot die we gaan bakken. De pepernoot is eigenlijk iets anders. Het verschil zit in de structuur en de grootte. De pepernoot lijkt op taaitaai, de kruidnoot is harder en kleiner en scherper van smaak.

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrije bloem
  • 75 gram kokosbloesem suiker, kan uiteraard ook met donkere basterd suiker
  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 10 gram (koek- en) speculaaskruiden
  • 2 eetlepels (Amandel-) melk of water

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm je oven voor op 140 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier

Stap2

Alle Ingrediënten doe je bij elkaar in een kom en kneed alles totdat er één bal ontstaat. Maak kleine balletjes van de glutenvrije deegbal en leg ze op de bakplaat met één cm ruimte tussen de pepernoten / kruidnoten. Zet de oven nooit te hoog, anders lopen de pepernoten uit en heb je als resultaat één grote pepernootkoek -:)

Stap3

Schuif de bakplaat in de oven en met 25 minuten zijn de pepernoten gaar. De pepernoten zijn nog wat zacht als je ze uit de oven haalt maar deze worden na het afkoelen lekker knapperig hard.

Als je wat variatie wilt met je pepernoten, smelt wat witte en/of donkere chocolade en dompel lekker onder. De glutenvrije pepernoten / kruidnoten wel eerst laten afkoelen voordat je met de chocolade aan de gang gaat.

Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

56

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab