Pepernotentaart met monchou en witte chocolade

Pepernotentaart met monchou en witte chocolade

De magie van pepernoten en witte chocolade komt samen in deze onweerstaanbare Sinterklaas taart, die eigenlijk meer weg heeft van een no-bake pepernoten en witte chocolade cheesecake. En het beste nieuws? Er komt geen oven aan te pas! Pepernotentaart bak je simpel voor de Sint.

Monchou roomkaas, die zijdezachte variant die verdacht veel lijkt op stevige kwark, zorgt voor die heerlijke romige en volle smaak. Snijd er kleine puntjes van en geniet van een heerlijk zoete smaak.

Pepernoten taart zonder oven

Met slechts 6 ingrediënten die hoogstwaarschijnlijk al in jouw keukenkastje staan, is deze pepernotentaart geweldig om te maken. Hou er wel rekening mee dat je 4 uur moet wachten terwijl de taart in de koelkast opstijft.

De bodem van deze pepernoten taart wordt gevormd door, je raadt het al, pepernoten. Als je een twist wilt geven aan de bodem, kun je ook speculaasjes gebruiken voor diezelfde smaak.

pepernotentaart recept

Pepernotentaart

3.9 van 54 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van onze eenvoudige Pepernotentaart, perfect voor het Sinterklaasfeest. Met 6 ingrediënten en 4 uur opstijven, een heerlijke traktatie!
Gang Taart recepten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Porties 8 personen
calorieën 363

Ingrediënten

  • 250 gr pepernoten
  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 400 gr roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 50 gr kristalsuiker
  • 150 gr witte chocolade

Instructies

  • Doe de pepernoten in een mengkom en maak ze fijn. Smelt de boter en meng deze door de pepernotenkruimels. Druk het mengsel van koek en boter stevig aan op de bodem van een bakvorm en zet het kort in de koelkast.
  • Hak de chocolade en laat deze au bain-marie smelten. Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Roer de roomkaas los en meng de slagroom met de roomkaas tot een luchtig geheel. Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe aan het roommengsel.
  • Haal de vorm met de pepernotenbodem uit de koelkast en giet het roommengsel over de bodem. Zet de taart nu 4 uur terug in de koelkast. Decoreer met witte chocoladeschilfers en gehakte pepernoten.

Geniet van deze verrukkelijke pepernotentaart tijdens het Sinterklaasfeest! Meer taart recepten kan je hier vinden.

Pepernotentaart Sinterklaas
Pepernotentaart Sinterklaas Recept

Ook lekker: panna cotta voor pakjesavond.

Panna cotta Sinterklaas

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024