Pepernotentaart
Zonder oven en snel klaar- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 4 uur
- Klaar in: 4 uur 15 min
- Kcal: 363
Pepernotentaart, pepernoten en witte chocolade, een perfecte combi voor deze Sinterklaas taart, dol op. Eigenlijk een pepernoten, witte chocolade cheesecake. Deze pepernotentaart is no bake, ofwel heeft geen oven nodig, hoe makkelijk is dat!
Monchou – romig machtig lekker
Monchou roomkaas, een zachte kaas die erg lijkt op stevige kwark. Roomkaas is best vet, maar wel super lekker door de taart. Het maakt de pepernotentaart romig en machtig. Snij kleine puntjes.
Makkelijke taart zonder oven
Deze pepernotentaart is heel makkelijk, 6 ingrediënten die je misschien wel in huis hebt. Let op, het bereiden is echt zo klaar, hou wel rekening met 4 uur in de koelkast.
Deze pepernoten taart is gemaakt van (natuurlijk) een pepernoten bodem. Je zou de bodem ook kunnen maken met speculaasjes, dat heeft dezelfde smaak.
Zo maak je een witte chocolade pepernoten cheesecake
- Doe de pepernoten in een keukenmachine, hou een handje pepernoten achter en maak fijn. Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet goed in met boter.
- Smelt de boter op laag vuur en meng met de pepernoten kruimels. Schep het koek mengsel in de bakvorm en druk de bodem goed aan met een lepel. Zet kort weg in de koelkast.
- Hak de chocolade in stukjes en laat au bain-marie smelten. Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Roer de roomkaas los en meng met de slagroom tot een luchtig geheel. Meng als laatste de gesmolten chocolade door het roommengsel.
- Haal de vorm met de pepernoten bodem uit de koelkast en giet het roommengsel over de bodem. Zet minimaal voor vier uur weg in de koelkast. Maak af met schaaf van witte chocolade en gehakte pepernoten. Zó maak je een simpele witte chocolade pepernoten cheesecake!
Bekijk meer taart recepten.