Pepernotentaart

pepernotentaart
  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 8
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 4:10 h

Pepernoten en witte chocolade, een fijne combinatie voor deze heerlijke pepernotentaart!
Ik ben er in ieder geval dol op. Eigenlijk moet ik pepernoten, witte chocolade cheesecake zeggen.
En deze pepernotentaart heeft geen oven nodig, hoe makkelijk is dat!

Monchou, romig, machtig en heel lekker!

Monchou roomkaas, een zachte kaas die erg lijkt op stevige kwark. Roomkaas is best vet, maar daardoor wel lekker door de taart. Het maakt de pepernotentaart heel romig en machtig. Dus kleine punten snijden!

Makkelijke taart zonder oven

Deze pepernotentaart is heel makkelijk, 6 ingrediënten die je misschien wel in huis hebt. Let op, het bereiden is echt zo klaar, hou wel rekening met 4 uur in de koelkast.

Deze pepernoten taart is gemaakt van (natuurlijk) een pepernoten bodem. Je zou de bodem ook kunnen maken met speculaasjes, dat heeft dezelfde smaak.

Ingrediënten

  • 250 gram pepernoten
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Stap1

De pepernoten mogen in een mengkom (hou een paar pepernoten achter voor de decoratie) en maak het geheel fijn, ik doe het zelf met een houten keukenhamer die ik ooit kado heb gekregen om een blok chocolade kapot te slaan. Natuurlijk kan het ook heel goed in een keukenmachine of heel gemakkelijk in een keukendoek met een deegroller.

Stap2

Smelt de boter op een laag vuur en als deze zacht is meng je dit door de pepernoten kruimels. Pak intussen je bakvorm, leg een stuk bakpapier op de bodem in de vorm of vet de bodem goed in met boter. Het mengsel van koek en boter kan in de bodem en druk dit goed aan met een lepel. Zet even weg in de koelkast.

Stap3

De chocolade hak je in kleine stukjes en laat smelten au bain-marie. Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Roer de roomkaas los en meng de slagroom met de roomkaas met een spatel tot een luchtig geheel. Meng als laatste de gesmolten chocolade door het roommengsel.

Stap4

Haal de vorm met de pepernoten bodem uit de koelkast (dit hoeft maar even) en giet het roommengsel over de bodem. Zet nu voor 4 uur terug in de koelkast, het liefst de hele nacht. Decoreer met schaaf van witte chocolade en gehakte pepernoten. Dat is zo leuk aan deze simpele pepernoten cheesecake, deze taart is zo makkelijk, je kunt er alle kanten mee op. Geniet!

Nog meer inspiratie, meer heerlijke taarten? Kijk dan eens bij onze taart recepten.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 4
Waardeer dit recept

4 personen hebben dit recept gewaardeerd

71

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab