Pepernotentaart

Pepernotentaart

Zonder oven en snel klaar
 • Aantal: 8
 • Bereidingstijd: 10 min
 • Kooktijd: 10 min
 • Klaar in: 4 uur

Pepernoten en witte chocolade, een fijne combinatie voor deze heerlijke pepernotentaart!
Ik ben er in ieder geval dol op. Eigenlijk moet ik pepernoten, witte chocolade cheesecake zeggen.
En deze pepernotentaart is no bake! Ofwel heeft geen oven nodig, hoe makkelijk is dat!

Monchou, romig, machtig en heel lekker!

Monchou roomkaas, een zachte kaas die erg lijkt op stevige kwark. Roomkaas is best vet, maar daardoor wel lekker door de taart. Het maakt de pepernotentaart heel romig en machtig. Dus kleine punten snijden!

Makkelijke taart zonder oven

Deze pepernotentaart is heel makkelijk, 6 ingrediënten die je misschien wel in huis hebt. Let op, het bereiden is echt zo klaar, hou wel rekening met 4 uur in de koelkast.

Deze pepernoten taart is gemaakt van (natuurlijk) een pepernoten bodem. Je zou de bodem ook kunnen maken met speculaasjes, dat heeft dezelfde smaak.

Ingrediënten

 • 250 gram pepernoten
 • 125 gram ongezouten roomboter
 • 400 gram roomkaas
 • 200 ml slagroom
 • 150 gram kristalsuiker
 • 150 gram witte chocolade

Bereidingswijze

 1. De pepernoten mogen in een mengkom (hou een paar pepernoten achter voor de decoratie) en maak het geheel fijn, ik doe het zelf met een houten keukenhamer die ik ooit kado heb gekregen om een blok chocolade kapot te slaan. Natuurlijk kan het ook heel goed in een keukenmachine of heel gemakkelijk in een keukendoek met een deegroller.
 2. Smelt de boter op een laag vuur en als deze zacht is meng je dit door de pepernoten kruimels. Pak intussen je bakvorm, leg een stuk bakpapier op de bodem in de vorm of vet de bodem goed in met boter. Het mengsel van koek en boter kan in de bodem en druk dit goed aan met een lepel. Zet even weg in de koelkast.
 3. De chocolade hak je in kleine stukjes en laat smelten au bain-marie. Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Roer de roomkaas los en meng de slagroom met de roomkaas met een spatel tot een luchtig geheel. Meng als laatste de gesmolten chocolade door het roommengsel.
 4. Haal de vorm met de pepernoten bodem uit de koelkast (dit hoeft maar even) en giet het roommengsel over de bodem. Zet nu voor 4 uur terug in de koelkast, het liefst de hele nacht. Decoreer met schaaf van witte chocolade en gehakte pepernoten. Dat is zo leuk aan deze simpele pepernoten cheesecake, deze taart is zo makkelijk, je kunt er alle kanten mee op. Geniet!

Bekijk meer taart recepten.

Beoordeling: 3.8. van 16 stemmen.
Please wait...