Perentaartje

Perentaartje

Uit de airfryer
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 1 uur
  • Kcal: 329

Dit perentaartje met bladerdeeg uit de airfryer is heel simpel te maken, snel en feestelijk. Je kan de taartjes van tevoren maken en ze vlak voor het serveren nog even verwarmen. Op Het moment zelf kan ook, in een kwartier staan de taartjes van peer uit de airfryer warm op tafel.

Stressvrij (kerst)dessert

Zo kun je zelf ook stressvrij aan tafel zitten. Serveer de bladerdeeg perentaartjes met karamelsaus en eventueel met een bol roomijs of leg ze in een dot vanille vla. Kortom een stressvrij (kerst)dessert.

Perentaartje uit de airfryer maken

Taartje van bladerdeeg met peer

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Porties 4 Personen
calorieën 329

Ingrediënten

  • 4 bladerdeeg plakjes
  • 2 peren
  • karamelsaus
  • 1 ei
  • roomijs

Instructies

  • Gebruik bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verdeel in het midden van het plakje karamelsaus.
  • Leg op de saus een halve rijpe peer zonder schil en vouw het bladerdeeg dicht om het peertje heen. Bestrijk met losgeklopt ei.
  • Leg de pakketjes in de airfryer en bak op 180 graden in 10 tot 12 minuten bruin en krokant. Maak eventueel af met poedersuiker, roomijs en karamel naar smaak.

Eet lekker met een zelfgemaakte caramel
Tip: Geroosterd noten als topping past er ook goed bij voor een crunch.

Maak zelf: caramelsaus het basisrecept salted caramel.

Perentaartje eten

Zet de Inventum GF500HLD airfryer aan en de bereiding is zo gedaan.

Inventum Airfryer kerst toetje

Kerstdessert voor een stressvrije kerst.

Perentaartje uit de airfryer

Dit recept valt onder

Nagerechten
Kerstrecepten