Perentaartje uit de airfryer
Dit perentaartje met bladerdeeg uit de airfryer is heel simpel te maken, snel en feestelijk. Je kan de taartjes van tevoren maken en ze vlak voor het serveren nog even verwarmen. Op Het moment zelf kan ook, in een kwartier staan de taartjes van peer uit de airfryer warm op tafel.
Stressvrij (kerst)dessert
Zo kun je zelf ook stressvrij aan tafel zitten. Serveer de bladerdeeg perentaartjes met karamelsaus en eventueel met een bol roomijs of leg ze in een dot vanille vla. Kortom een stressvrij (kerst)dessert.
Ingrediënten
- 4 bladerdeeg plakjes
- 2 peren
- karamelsaus
- 1 ei
- roomijs
Instructies
- Gebruik bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verdeel in het midden van het plakje karamelsaus.
- Leg op de saus een halve rijpe peer zonder schil en vouw het bladerdeeg dicht om het peertje heen. Bestrijk met losgeklopt ei.
- Leg de pakketjes in de airfryer en bak op 180 graden in 10 tot 12 minuten bruin en krokant. Maak eventueel af met poedersuiker, roomijs en karamel naar smaak.
Eet lekker met een zelfgemaakte caramel
Tip: Geroosterd noten als topping past er ook goed bij voor een crunch.
Maak zelf: caramelsaus het basisrecept salted caramel.
Zet de Inventum GF500HLD airfryer aan en de bereiding is zo gedaan.
Kerstdessert voor een stressvrije kerst.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?