Perzik- en walnootsalade

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Deze heerlijke perzik- en walnootsalade staat binnen no time op tafel. Serveer er wat stokbrood met kruidenboter bij en je kunt genieten! Als je het lekker vind, kun je ook nog wat feta toevoegen voor wat extra smaak.

Tip: je kunt ook een andere slasoort gebruiken, als je bijvoorbeeld veldsla of rucola lekkerder vindt.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 krop ijsbergsla
  • 5 halve perziken (uit blik)
  • 40 gr walnoten
  • 1 el citroensap
  • 3 el sinaasappelsap
  • 4 el Yofresh (is op yoghurtbasis)
  • 1 zakje mix Oriental dipsaus

Bereidingswijze

Stap1

Snijd de sla in reepjes en de appel in stukjes. Besprenkel de appel met citroensap, zodat ze niet bruin worden. De perziken kun je vervolgens ook in partjes snijden. Hak de walnoten grof.

Stap2

Maak van de Oriental mix, Yofresh en het sinaasappelsap een lekker sausje.

Stap3

Schep de sla met de appel, perzik, walnoten en het sausje door elkaar. Je salade is nu klaar. Lekker met stokbrood en kruidenboter!

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

43

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab