Pesto van radijsblad

Pesto van radijsblad

Radijspesto
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 220
Naar het recept

Pesto van radijsblad ofwel ’n radijspesto super makkelijk en erg lekker recept. Pesto van radijsloof dip met toast of als smeersel op de boterham. Neem amandelen of pijnboompitten, cashew- of walnoten.

Radijspesto

Radijspesto maak je van de blaadjes ofwel het loof van de radijs. Dus niet in de groenbak, dat is dus niet nodig. Als de blaadjes nog mooi zijn kan je ze ook prima mengen door een salade.

Meer over de knapperige radijs boordevol vitaminen en arm aan calorieën.

Ingrediënten

  • 30 gr noten
  • groen van 1 bos radijzen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl dragon
  • 40 gr (vegan) parmezaan
  • 1 el olijfolie
Pesto van radijsloof maken

Radijspesto recept

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan. Haal het groen van de bos radijs, was en hak grof. Pel en hak de knoflook.
  2. Meng alle ingrediënten samen in de blender tot ’n smeuïg mengsel. Proef en voeg naar smaak vers gemalen peper en grof zeezout toe. Dip of smeer lekker uit. Radijspesto recept maak je zó.

Voeg eventueel meer olijfolie toe mocht je de pesto nog smeuïger willen maken. Maak je deze pesto graag vegan, neem kaas van Violife, aanrader!

Ook lekker: Gepofte zoete aardappel met tzatziki feta en radijs.
Lekker: Tzatziki van radijs of ben je meer in voor ’n salsa verde recept?

Dit recept valt onder

Vegetarische recepten
Saus recepten
Snelle gerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...