Pesto van radijsblad
Radijspesto- Aantal:
2
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
5 min
- Klaar in:
15 min
- Kcal:
220
Pesto van radijsblad ofwel ’n radijspesto super makkelijk en erg lekker recept. Pesto van radijsloof dip met toast of als smeersel op de boterham. Neem amandelen of pijnboompitten, cashew- of walnoten.
Radijspesto
Radijspesto maak je van de blaadjes ofwel het loof van de radijs. Dus niet in de groenbak, dat is dus niet nodig. Als de blaadjes nog mooi zijn kan je ze ook prima mengen door een salade.
Meer over de knapperige radijs boordevol vitaminen en arm aan calorieën.
Pesto van radijsblad
Ingrediënten
- 30 gr noten
- 1 bos radijzen 't groen
- 1 teentje knoflook
- 1 tl dragon
- 40 gr parmezaan (vegan)
- 1 el olijfolie
Instructies
- Rooster de noten in een droge koekenpan. Haal het groen van de bos radijs, was en hak grof. Pel en hak de knoflook.
- Meng alle ingrediënten samen in de blender tot ’n smeuïg mengsel. Proef en voeg naar smaak vers gemalen peper en grof zeezout toe. Dip of smeer lekker uit. Radijspesto recept maak je zó.
Voeg eventueel meer olijfolie toe mocht je de pesto nog smeuïger willen maken. Maak je deze pesto graag vegan, neem kaas van Violife, aanrader!
Ook lekker: gepofte zoete aardappel met tzatziki feta en radijs.
Lekker: tzatziki van radijs of ben je meer in voor ’n salsa verde recept?
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen