Pesto van radijsblad
Pesto van radijsblad ofwel een radijspesto super makkelijk en erg lekker recept. Pesto van radijsloof dip met toast of als smeersel op de boterham. Neem amandelen of pijnboompitten, cashew- of walnoten.
Radijspesto maak je van de blaadjes ofwel het loof van de radijs. Dus niet in de groenbak, dat is dus niet nodig. Als de blaadjes nog mooi zijn kan je ze ook prima mengen door een salade.
Meer over de knapperige radijs boordevol vitaminen en arm aan calorieën.
Ingrediënten
- 30 gr noten
- 1 bos radijzen 't groen
- 1 teentje knoflook
- 1 tl dragon
- 40 gr parmezaan (vegan)
- 1 el olijfolie
Instructies
- Rooster de noten in een droge koekenpan. Haal het groen van de bos radijs, was en hak grof.
- Pel en hak de knoflook. Meng alle ingrediënten samen in de blender tot een smeuïg mengsel.
- Proef de radijspesto en voeg naar smaak versgemalen peper en grof zeezout toe. Dip of smeer lekker op een boterham.
Voeg eventueel meer olijfolie toe mocht je de pesto nog smeuïger willen maken. Maak je deze pesto graag vegan, neem kaas van Violife, aanrader!
Ook lekker: gepofte zoete aardappel met tzatziki, feta en radijs.
Lekker: tzatziki van radijs of ben je meer in voor 'n salsa verde recept?
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Paar keer gemaakt. Blaadjes heel goed wassen en ik voeg er ook nog een halve theelepel gedroogde basilicum aan toe!
Geweldig recept, dankjewel.
Fijn!