Pesto van radijsblad

Pesto van radijsblad

Pesto van radijsblad ofwel een radijspesto super makkelijk en erg lekker recept. Pesto van radijsloof dip met toast of als smeersel op de boterham. Neem amandelen of pijnboompitten, cashew- of walnoten.

Radijspesto maak je van de blaadjes ofwel het loof van de radijs. Dus niet in de groenbak, dat is dus niet nodig. Als de blaadjes nog mooi zijn kan je ze ook prima mengen door een salade.

Meer over de knapperige radijs boordevol vitaminen en arm aan calorieën.

Pesto van radijsloof

Radijspesto

4.3 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Pesto van radijsblad ofwel ’n radijspesto super makkelijk recept. Maak pesto van radijsloof als dip of smeersel.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 220

Ingrediënten

  • 30 gr noten
  • 1 bos radijzen 't groen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl dragon
  • 40 gr parmezaan (vegan)
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Rooster de noten in een droge koekenpan. Haal het groen van de bos radijs, was en hak grof.
  • Pel en hak de knoflook. Meng alle ingrediënten samen in de blender tot een smeuïg mengsel.
  • Proef de radijspesto en voeg naar smaak versgemalen peper en grof zeezout toe. Dip of smeer lekker op een boterham.

Voeg eventueel meer olijfolie toe mocht je de pesto nog smeuïger willen maken. Maak je deze pesto graag vegan, neem kaas van Violife, aanrader!

Ook lekker: gepofte zoete aardappel met tzatziki, feta en radijs.
Lekker: tzatziki van radijs of ben je meer in voor 'n salsa verde recept?

Pesto van radijsloof maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. F.A. van Oostveen 31 maart 2024 at 15:53 - Reply

    Paar keer gemaakt. Blaadjes heel goed wassen en ik voeg er ook nog een halve theelepel gedroogde basilicum aan toe!
    Geweldig recept, dankjewel.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024