Pesto van radijsblad

Pesto van radijsblad

Radijspesto
  • Aantal: Aantal 2
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 5 min
  • Klaar in: Klaar in 15 min
  • Kcal: Calorieën 220

Pesto van radijsblad ofwel ’n radijspesto super makkelijk en erg lekker recept. Pesto van radijsloof dip met toast of als smeersel op de boterham. Neem amandelen of pijnboompitten, cashew- of walnoten.

Radijspesto

Radijspesto maak je van de blaadjes ofwel het loof van de radijs. Dus niet in de groenbak, dat is dus niet nodig. Als de blaadjes nog mooi zijn kan je ze ook prima mengen door een salade.

Meer over de knapperige radijs boordevol vitaminen en arm aan calorieën.

Pesto van radijsloof

Pesto van radijsblad

4.2 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Pesto van radijsblad ofwel ’n radijspesto super makkelijk recept. Maak pesto van radijsloof als dip of smeersel.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 220

Ingrediënten

  • 30 gr noten
  • 1 bos radijzen 't groen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl dragon
  • 40 gr parmezaan (vegan)
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Rooster de noten in een droge koekenpan. Haal het groen van de bos radijs, was en hak grof. Pel en hak de knoflook.
  • Meng alle ingrediënten samen in de blender tot ’n smeuïg mengsel. Proef en voeg naar smaak vers gemalen peper en grof zeezout toe. Dip of smeer lekker uit. Radijspesto recept maak je zó.

Voeg eventueel meer olijfolie toe mocht je de pesto nog smeuïger willen maken. Maak je deze pesto graag vegan, neem kaas van Violife, aanrader!

Ook lekker: gepofte zoete aardappel met tzatziki feta en radijs.
Lekker: tzatziki van radijs of ben je meer in voor ’n salsa verde recept?

Pesto van radijsloof maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter