Peultjes met garnalen en noten

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 15m

Peultjes met garnalen en noten: snel bereid en ontzettend lekker! Binnen een kwartier heb je dit Hollandse gerecht op tafel staan.

Tip: deze maaltijd wordt extra lekker met warme pitabroodjes en een frisse salade als bijgerecht. Je kunt er ook wat rijst of noedels bij koken.

Ingrediënten

  • 250 gr peultjes
  • 2 el sesamzaad
  • 3 el gezouten cashewnoten
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 400 gr gekookte, gepelde grote garnalen

Bereidingswijze

Stap1

Kook de peultjes met wat zout één minuut in kokend water. Laat ze in een vergiet onder koud water afkoelen en vervolgens uitlekken.

Stap2

Rooster de sesamzaadjes en cashewnoten in een droge koekenpan. Laat ze vervolgens even afkoelen.

Stap3

Verhit de sesam- en zonnebloemolie in een wok en fruit de knoflook. Voeg de peultjes, noten, garnalen en sojasaus toe. Roerbak het geheel 3 minuten. Je kunt het gerecht eventueel nog op smaak brengen met wat peper en zout.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab