Peultjes met garnalen en noten

Peultjes met garnalen en noten

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 255

Peultjes met garnalen en noten, heerlijk simpel en snel gemaakt. Binnen een kwartier heb je dit gerecht op tafel staan. Dit wokgerecht recept is lekker met rijst of mie.

Peultjes een groente met bite

Peultjes zijn een soort van erwt, peultjes lijken erg op de groente sugar snaps, de suikererwten. Een groente met bite vol vitaminen, namelijk A, B1, B5 en B6 en veel C . Daarnaast vol voedingsvezels die zorgen voor een vol gevoel.

Ingrediënten

  • 250 gr peultjes
  • 400 gr gekookte, gepelde garnalen
  • 40 gr ongebrande cashewnoten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl sesamolie
  • 2 teen knoflook
  • 2 el sojasaus
Garnalen met peultjes en cashews

Peultjes met garnalen

  1. Kook de peultjes in gezouten kokend water één minuut. Laat in een vergiet onder koud water afkoelen en vervolgens uitlekken.
  2. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en zet even weg. Pel en pers de knoflook, verhit de sesam- en zonnebloemolie in een wok en fruit de knoflook.
  3. Voeg peultjes, noten, garnalen en sojasaus toe. Roerbak 3 minuten en breng eventueel op smaak met peper en zout. peultjes met garnalen maak je zó.

Maak af met sesam en serveer eventueel met noedels of rijst.

Ook lekker: Pad thai met cashewnoten lente-ui en ei, lekker hét Thaise gerecht wat super snel te maken is en ’t is waanzinnig lekker.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024