Pho met rundvlees

Noedelsoep
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Pho wordt door Vietnamezen vaak als ontbijt gegeten, maar het is als hoofdgerecht heerlijke comfort food. Het is een vietnamese noedelsoep met peper, gember,kruidnagel, kaneel, groente, mihoen en mager rundvlees. Heel makkelijk te maken, lekker alles in de pan en lekker laten koken. Lekker met een schijfje limoen, topping van taugé, bosui, koriander en wat (hete) kroepoek.

Pho, Vietnam in een kom

Pho is hét gerecht van Vietnam. In Vietnamese restaurants is Pho een goede maatstaf voor de kwaliteit van het eten. Aan het verse garnituur en de smaakmakers kun je aflezen of je op de goede plek zit. De bouillon is eigenlijk het belangrijkst. De basis voor Pho is rundvlees maar vaak is er ook een hele kip aan toegevoegd voor een krachtiger bouillon.

Ingrediënten

  • 1 runderbouillontablet
  • 4 cm verse gember
  • 300 gr rundvlees
  • 1 halve rode peper
  • kaneel
  • 1 kruidnagel
  • 400 gr oosterse groentemix
  • 15 gr koriander
  • 100 gr mihoen
  • 2 el vissaus

Bereidingswijze

  1. 1Breng anderhalve liter water aan de kook en los hierin het runderbouillon tablet op. Schil en snijdt de gember in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijdt hem in ringen. Voeg de gember, peper, kruidnagel en wat kaneel toe aan de bouillon en laat het 20 minuten trekken. Verwijder daarna de kruidnagel.
  2. 2Voeg de mihoen toe aan de bouillon en voeg na 1 minuut ook de groente toe. Laat het met de mihoen ongeveer 2 minuten koken. Snijdt het rundvlees in reepjes en de koriander grof.
  3. 3Doe de vissaus bij de soep en verdeel het over de kommen. Verdeel de rundvlees reepjes over de kommen en bestrooi het met koriander en verse peper. Als topping kun je ook zelf nog variëren met taugé, bosui en kroepoek.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...