Piadina met hummus en boerenkool

Piadina met hummus en boerenkool

De smaak van de boerenkool is zacht, fris van citroen en heeft een fijne bite, piadina met hummus en boerenkool. Het zoet en zuur van de gele biet en appel past perfect. Heerlijk op een piadina ook wel piada, een dun Italiaans platbrood. Eet als lunch- of hoofdgerecht.

Dit piadina recept komt uit het Ekomenu een biologische en duurzame maaltijdbox. Goed om te weten dat Ekomenu alleen maar werkt met seizoensgroenten en 100% biologische producten.

Ook lekker: zoete aardappel pizza met feta uit de oven.

Rauwe boerenkool is lekker als salade, na het inwrijven met olijfolie en citroen meng je deze met gele biet en rode appel. Kleur op je bord! Wil je meer boerenkool eten: pasta met pesto van boerenkool en noten.

Maak af met krokante uitjes en geroosterde pompoenpitjes.
Tip: geroosterd sesamzaad als topping past ook perfect. En geen piadina in huis neem wraps, wraps met boerenkool.

Kortom een heerlijk recept van Ekomenu. Alle ingrediënten zijn netjes verpakt en met een makkelijke uitleg staat dit gerecht lekker snel op tafel. Ook een idee om eens te proberen: pompoen pindasoep met kokos, pinda’s en uitjes.

Ekomenu Piadina met hummus

Piadina recept

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Piadina met hummus en boerenkool recept uit het ekomenu. De smaak van de boerenkool is zacht, fris van citroen met ’n fijne bite.
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
calorieën 751

Ingrediënten

  • 300 gr gele bietjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 10 gr sesamzaadjes geroosterd
  • 250 gr boerenkool
  • 1/2 citroen rasp en sap
  • 1 appel
  • 4 piadina wrap spelt en haver
  • 4 el hummus
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl agave siroop

Instructies

  • Zet een pan met water op en kook hierin de bietjes 20-25 minuten totdat ze beetgaar zijn. Schep uit het water en laat afkoelen. Schil de bietjes en snij in klein. Hou apart.
  • Snipper de ui en knoflook. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, knoflook, chili-vlokken en sesamzaad toe. Bak kort, zet het vuur uit en laat afkoelen.
  • Snij de grote nerven uit de boerenkool en scheur het blad in reepjes. Maak een dressing van het citroensap en rasp samen met 1 el olijfolie, agave siroop, peper en zout naar smaak. Meng de dressing door de boerenkool en wrijf goed in.
  • Snij de appel klein en meng samen met de gele biet door de boerenkool.
  • Verwarm de piadina kort in een koekenpan en verdeel de hummus en de crispy-chili olie erover. Verdeel de salade van boerenkool erop of ernaast.
Ekomenu recept met boerenkool
Piadina met appel biet eten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024