Pilaf met tonijn en peultjes

Pilaf met tonijn en peultjes

Met curry en kurkuma
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 370

Pilaf met tonijn en peultjes curry en kurkuma, ’n heerlijk rijst recept. Met ’n pittige bite van tonijn in chili olie. Het is simpel te maken en je kunt lekker variëren. Voor extra pit kan je rode peper of chilivlokken aan ’t gerecht toevoegen.

Tonijn pilav

Tonijn pilav maak je makkelijk en snel met ’n pittige bite. Mocht je geen tonijn in chili olie kunnen vinden bak dan een rood pepertje mee in de rijst en gebruik gewone tonijn op olie.

De peultjes zorgen voor een knapperige bite aan ’t gerecht vul eventueel aan met tuinerwtjes.

Ingrediënten

  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 el currypasta (korma)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • 300 gr basmatirijst
  • 1 el citroensap
  • 200 gr peultjes in reepjes
  • 320 gr tonijn in chili olie
Pilaf tonijn peultjes

Zo maak je pilaf met tonijn

  1. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op halfhoog vuur, bak de ui en knoflook zo’n 2 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de currypasta en kurkuma toe en bak kort mee. Voeg de basmatirijst toe samen met de kerriepoeder, de bouillon en ’t citroensap en breng zachtjes aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten pruttelen tot het vocht is opgenomen. Kook de laatste 2 minuten de peultjes mee. Voeg de (uitgelekte) tonijn toe en schep voorzichtig door elkaar. Zó maak je pilaf met tonijn.

Schep in kommen en maak af met mangochutney, krokante uitjes, dot yoghurt en ’n limoentje.

Ook lekker: Pilav met bonen, pancetta en gekarameliseerde ui.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 3 stemmen.
Please wait...