Pilav met bonen en pancetta

Pilav met bonen en pancetta

En gekaramelliseerde ui
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

Pilav met bonen en pancetta en gekaramelliseerde ui, een simpele pilav voor op een doordeweekse dag. De gekaramelliseerde ui en pancetta geven dit rijstgerecht een extra kick. Een eenvoudig maar heerlijk rijst recept met boontjes.

Pilaf rijst recept

Pilav rijst recept (of pilaf) is een rijstgerecht dat van oorsprong uit het Midden-Oosten komt. Traditioneel als bijgerecht, maar vandaag de dag kom je het veel als hoofdgerecht tegen én zijn er talloze variaties.

Borlotti bonen hebben een licht zoete nootachtige smaak, zijn rijk aan vezels en eiwitten, erg gezond. Je kan er eindeloos mee combineren, verwerk ze in een minestrone of in een smeuïge risotto. Ook in een chili con carne of bonendip passen de borlotti bonen perfect!

Ingrediënten

  • 125 gr wilde rijst
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 100 gr pancetta
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gr borlottibonen, blik
  • 4 gedroogde pruimen
  • 150 ml bouillon
  • 1 el grove mosterd
  • 200 gr sperziebonen
  • 60 gr babyspinazie
  • 40 gr geroosterde pecannoten
Pilav met bonen en pancetta recept

Zo maak je pilav rijst met groenten

  1. Kook de rijst. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Snij de pancetta in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de ui en pancetta zo’n 10 minuten tot ze net zijn gekaramelliseerd en voeg tijdens de laatste minuten de knoflook toe.
  2. Snij de pruimen en laat de bonen uitlekken. Roer de rijst, borlottibonen en pruimen erdoor, en voeg de bouillon en mosterd toe. Laat op laag vuur inkoken.
  3. Hak de noten, dop de sperziebonen en blancheer 3 minuten in kokend water, giet ze af en voeg ze toe. Roer de spinazie erdoor, strooi de pecannoten erover en geniet. Zó maak je pilav rijst met groenten!

Maak af met limoen.

De crunchy bite van de noten maakt dit pilav gerecht compleet.

Meer rijst gerechten.

Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024