Pindacurry recept

Pindacurry recept

Vegan curry recept
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 390

Pindacurry recept, ’n vegan curry recept vol groenten in een romige saus van kokos, paprika en tomaat. De pindakaas is dé smaakmaker van dit avondmaal en dus onmisbaar bij de curry.

Een smaakvol recept wat snel op tafel staat met verse gember, knoflook en ui.

Pinda curry saus

Pinda curry saus recept ofwel pinda curry stoof. Neem pindakaas met een smaakje zoals de chilipeper en citroengras variant, sweet chili met honing of pindakaas met chilipeper. Er zijn verschillende te verkrijgen.

Ook lekker: Chapati recept uit India ofwel ’n dun broodje als bijgerecht.

Deze plantaardige pinda curry met wortel en paprika is een echte smaakbom. Lekker vega en makkelijk zelf te maken. Voor extra opvulling zijn vegan kipstuckjes een aanrader.

Lekker om te luisteren tijdens het koken, 6x culinaire podcast over eten.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl verse gemberrasp
  • 2 paprika’s
  • 1 el olijfolie
  • 2 el pindakaas (chilipeper)
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 gr cherrytomaten
  • 300 gr bospeen
  • 100 gr rode linzen
  • 250 ml kokosmelk
  • 600 ml groente bouillon

Voor erbij

  • koriander – komkommer
  • limoen – pinda’s
  • naan – rijst
  • (vegan) yoghurt
  • 160 gr vegan kipstuckjes
Pindacurry eten

Pinda curry maken

  1. Pel en snipper de ui, knoflook en rasp de gember. Bak de ui, gember en knoflook 3 minuten in verhitte olijfolie. Was de paprika, snij in blokjes, schil de wortels en snij in dunne plakjes. Voeg toe aan de pan en bak kort mee.
  2. Was de tomaten, halveer en voeg ook toe aan de pan. Zo ook de linzen samen met de pindakaas en tomatenpuree en blus af met de bouillon en kokosmelk. Laat zo’n 20 min pruttelen of totdat de linzen gaar zijn.
  3. Voeg naar smaak peper en ’n snuf zout toe en maak af met koriander, komkommer, limoen en of yoghurt naar keuze. Pinda curry maken doe je zó.

Serveer met rijst, naan of pita’s en pinda’s.

Ook lekker: Noedels met mango en rode peper ’n snel en gezond salade recept met ’n iets wat zoete dressing van rietsuiker, rijstazijn, sesamolie en vissaus.

Beoordeling: 3.7. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Kirsten 5 september 2021 at 18:49 - Reply

    Wauw!

    • Miranda Bernáth 6 september 2021 at 10:00 - Reply

      Ik hoop dat je hiermee bedoeld dat de pindacurry héél lekker was Kirsten..(-:

      • Kirsten 6 september 2021 at 18:01 - Reply

        Klopt helemaal, hij heeft het tot bovenaan mijn lijstje van favoriete recepten gehaald. 😄

      • Miranda Bernáth 7 september 2021 at 09:05 - Reply

        Ah dat klinkt goed, dank je!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024