
Pindakaas noodles: vurige maaltijd binnen 15 minuten klaar!
Sommige gerechten zijn een wonder van eenvoud en comfort op je bord. Kijk maar eens naar deze pindakaas noodles die je binnen 15 minuten op tafel zet. Want met pindakaas maak je supersnel een smaakvolle saus. Het is misschien niet je eerste keuze bij het maken van een warme avondmaaltijd, zo'n pot pindakaas. Maar het heeft al meerdere keren aan ons bewezen dat we niet meer zonder kunnen. Daarom heeft het recept een vast plekje in onze repertoire en staan we op de automatische piloot bij het bereiden.
Om pindakaas te transformeren tot een umamiknaller heb je niet veel nodig. Chili-olie en sojasaus helpen je al ver op weg. Niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg om je hart te doen versnellen. En een schepje suiker voegt nog wat complexiteit toe. Dat allemaal zonder dat de je de saus hoeft te koken op het vuur. We mengen de ingrediënten van de saus als eerst in een kom. De saus van de pindakaas noodles mengen we met het kookvocht van de noodles, zo krijg je een gladde en gebonden saus.
Nog een lekker gerecht met noodles maken: biang biang noodles, noodles met pittige olie.

Ingrediënten
- 100 gr noodles
- 1½ el pindakaas
- 1 el sojasaus
- ½ el chili-olie
- 1 tl zwarte azijn
- 1 teen knoflook geraspt
- 1 tl suiker
- 100 gr rauwkost kool, wortel, etc.
- 1 bosui dungesneden
Instructies
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
- Doe de pindakaas, sojasaus, chili-olie, zwarte azijn, knoflook en suiker in een kom. Meng de saus goed. Proef de pindasaus en voeg extra zout en peper toe indien nodig.
- Snijd intussen rauwkost naar keuze. Wij kiezen voor wortel en spitskool. Snijd ook de bosui fijn.
- Giet de noodles af en bewaar ongeveer 2 eetlepels kookvocht, want daarmee kan de saus van de pindakaas noodles goed binden. Voeg de pindasaus toe en roer goed. Doe de rauwkost erbij en roer nog eens.
- Schik de pindakaas noodles in een kom en bedruppel met extra chili-olie. Strooi sesamzaadjes en maak af met de gesneden bosui.
Je kunt alle noodles naar keuze gebruiken. Wij zijn dol op dunne noodles bij het maken van deze pindakaas noodles. Die vind je in de Aziatische toko, evenals de zwarte zijn. Maar tegenwoordig vind je beide ook in de meeste supermarkten, net als de meeste ingrediënten van deze pindakaas noodles. Maar de meeste ingrediënten zul je waarschijnlijk al in huis hebben dus een tripje naar de toko is hoogstwaarschijnlijk niet eens nodig!
Een veel gelezen recept: noodles met pittige gehaktballetjes en oosterse groente.
Verwissel de pindakaas eens voor tahin of sesampasta om een lekkere variant te maken met sesam!


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?