Zelf pindakaas maken doe je zo!

Zelf pindakaas maken doe je zo!

Met dit (hoe maak je pindakaas) recept maak je in een handomdraai je eigen pindakaas, en het is nog lekkerder dan je denkt! Het enige wat je nodig hebt zijn pinda's en misschien een beetje kokosolie voor die extra smeuïgheid. Hoe eenvoudig kan het zijn? Zelf pindakaas maken is niet alleen snel, maar ook gezond en helemaal zonder toegevoegde suiker. Superleuk en lekker om te doen!

Pindakaas recept

Dit basisrecept voor pindakaas maken is zo simpel! Zelfgemaakte pindakaas op je boterham, zonder suiker en natuurlijk helemaal glutenvrij. Wil je een supersnelle en extra smeuïge variant? Maal dan 300 gram ongezouten pinda’s samen met drie eetlepels arachideolie in de keukenmachine. Binnen een paar minuten heb je de lekkerste pindakaas!

Ook lekker: tosti met pindakaas en banaan!

Ongebrande pinda's

Voor de lekkerste pindakaas gebruik je het liefst ongebrande pinda’s. Rooster ze zelf even 15 minuten op 180 graden op een bakplaat. Het verse, zelfgeroosterde aroma maakt je pindakaas nóg lekkerder. Heb je al gebrande pinda’s in huis? Geen zorgen, zet ze dan gewoon nog 5 minuten in de oven op 180 graden om ze lekker op te warmen. Maar als je haast hebt, kun je ook gewoon de gebrande pinda’s in de keukenmachine doen voor een snelle versie.

Pindakaas maken

Pindakaas maken

4.6 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Zelf pindakaas maken is eenvoudig en heerlijk! Met dit recept maak je pindakaas van alleen pinda’s zonder toegevoegde suikers - gezonde spread.
Gang Broodbeleg
Keuken Hollands
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 10 el
calorieën 285

Ingrediënten

  • 500 gr pinda's
  • grof zeezout (naar smaak)

Optioneel

  • 1 el kokosolie

Instructies

  • Doe de pinda’s in de keukenmachine en pulseer kort totdat het een grove structuur heeft. Schep twee eetlepels van het mengsel uit als je pindakaas met stukjes noot wilt.
  • Draai de rest van de pinda’s nog 4-5 minuten in de keukenmachine totdat het een smeuïge, gladde pasta wordt.
  • Proef de pindakaas en voeg naar smaak grof zeezout toe.
  • Roer de eerder uitgehaalde stukjes noot door de smeuïge pindakaas.
  • Schep de pindakaas in een schone pot en bewaar in de koelkast.

Als je gezouten pinda's gebruikt, kun je het zout gerust weglaten – dat is echt niet nodig. Wil je de pindakaas nog smeuïger maken? Voeg dan een lepel kokosolie toe voor een extra romige textuur.

En wist je dat je zelf pindakaaskoekjes kunt maken? Met maar drie ingrediënten maak je deze supermakkelijke koekjes in een handomdraai!

Ook lekker: pindasaus zelf maken!

Pindakaas zelf maken recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

4.59 from 12 votes (12 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holy happy belly april actie
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025