Pindakaas zelf maken doe je zó!
- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 0 min
- Klaar in: 10 min
Met dit recept maak je heel makkelijk en vooral lekker je eigen pindakaas. Recept met enkel pinda's en een klein beetje kokosolie, easy! Pindakaas zelf maken doe je zó.
Pindakaas recept
Een basis pindakaas recept, hoe makkelijk! Je zelfgemaakte pindakaas op brood, zonder suiker en natuurlijk glutenvrij! Wil je heel snel klaar zijn en extra smeuïge pindakaas, maal dan 300 gram ongezouten pinda's en drie eetlepels arachideolie in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Supersnel, zo gepiept!
Ongebrande pinda's
Gebruik kleine pinda’s, liefst ongebrand pinda's dat kan je zelf. De basis voor de lekkerste pindakaas heb je dan al in huis. Rooster de ongebrande pinda’s een kwartier op 180 graden op een bakplaat. Vers gebrand geeft een nóg lekkerdere smaak aan de pindakaas. Zijn je pinda’s al gebrand? Laat ze nog even 5 minuten op 180 graden op een bakplaat nabranden. Maar no worry als je voor de snelle versie kiest en je gebrande pinda's direct in de keukenmachine doet.
Peanut butter maak je zó zelf
- Doe de de pinda's in de keukenmachine en draai kort tot gruis. Schep twee eetlepels uit het notenmengsel als je pindakaas met stukjes noot wilt.
- Draai de rest van de pinda’s nog vijf minuten tot een smeuïg mengsel. Proef en voeg ietsje zout naar smaak toe. Roer de stukjes noot door de smeuïge pasta en schep in een pot. Zó simpel is pindakaas maken, Peanut butter maak je zó zelf!
Gebruik je gezouten pinda's, laat het zout dan weg, dit is echt niet nodig. Maak de pindakaas eventueel nog smeuïger met een lepel kokosolie.
Maak zelf pindakaaskoekjes. Koekjes met maar 3 ingrediënten, easy!
Meer over pindakaas? Je leest het hier.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?