Pindarotsjes zelf maken recept

Pindarotsjes zelf maken recept

Chocolade met pinda's
  • Aantal: Aantal 18
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 15 min
  • Klaar in: Klaar in 25 min
  • Kcal: Calorieën 292

Pindarotsjes zelf maken recept, chocolade met pinda’s of andersom? Super makkelijk te doen en zo klaar. Pinda’s en chocolade liggen altijd wel in de kast, lekker pindarotsjes maken voor een avondje op de bank.

Chocosnack

Pinda’s en chocolade meer heb je niet nodig voor deze lekkere chocosnack, elk kind kan ze maken! Wat wel soms lastig is met chocolade smelten is dat de chocolade na het stollen dof is. Om de chocolade goed te kunnen verwerken moet het eerst getempereerd worden. Dan weet je zeker dat de chocolade mooi stolt, gaat glanzen en knapperig is.

Chocolade tempereren doe je zo

Chocolade tempereren doe je zó, tempereren is het smelten en vervolgens op de juiste temperatuur brengen van de chocolade. Chocolade tempereren dat kan prima in de magnetron.

Hak de chocolade in stukken en doe in een plastic kom. Verwarm de chocolade in de magnetron met tussenpozen. Steeds 20 seconden, roeren en weer 20 seconden en dat blijven herhalen tot de stukjes net niet helemaal gesmolten zijn en er nog enkele stukjes chocolade te zien zijn. Nu hoeft de chocolade niet meer in de magnetron. Blijf doorroeren tot ook de laatste stukjes zijn gesmolten door de warmte van de al gesmolten chocolade. De temperatuur van de gesmolten chocolade zal zakken en dat is nodig voor het temperen.

Stolt de chocolade gelijkmatig en wordt hij niet dof? Dan is het tempereren gelukt en heb je zeker glimmende pindarotsjes.

Ook lekker: mousse-au-chocolat met 4 ingrediënten, hemelse modder.

Pindarotsjes zelf maken

Pindarotsjes zelf maken recept

4.2 van 19 stemmen
Recept afdrukken
Pindarotsjes zelf maken recept, chocolade met pinda’s of andersom? Makkelijk te doen, zó klaar en elk kind kan 't!
Gang Tussendoortje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 6 personen
Kcal 292

Ingrediënten

  • 120 gr pinda’s ongezouten en geroosterd
  • 200 gr chocolade

Instructies

  • Breek de chocolade in stukken en laat au bain-marie smelten of smelt met behulp van de magnetron en ga de chocolade tempereren (lees hierboven).
  • Zodra de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je de pinda’s er aan toe.
  • Meng goed door elkaar en schep lepel voor lepel hoopjes van het chocolade mengsel op bakpapier. Laat de chocolade stollen en bewaar de pindarotsjes op kamertemperatuur. Zó maak je notenrotsjes.

Varieer met witte en donkere chocolade, noten en gedroogd fruit. Mocht de chocolade iets te zacht zijn om hoopjes te maken zet je het mengsel nog heel even kort in de koelkast voordat je ze op het bakpapier schept.

Meer zoete snacks zelf maken? fudge. Ook leuk gepofte rijst met witte chocolade.

Pindarotsjes
Pindarotsjes recept

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen