Pindasaus zelf maken doe je zó!
Recept met pindakaas- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Pindasaus zelf maken doe je zó, ’n recept met pindakaas, makkelijk en snel je eigen pindasaus gemaakt met ketjap en sambal, gember en sereh.
Pindasaus maken met pinda’s
In dit recept gebruik ik even makkelijk een pot pindakaas maar je kunt ook heel simpel pindasaus maken met pinda’s. Pinda’s maal je tot gruis, net zo makkelijk! Van 500 gram gebrande pinda’s maak je 1 pot pindakaas. Je zelfgemaakte pindasaus is dan zonder suiker en natuurlijk glutenvrij! Zonder melk met ketjap en sambal.
Sereh, een lange stugge stengel
Sereh ook citroengras of lemon grass genoemd, een lange stugge stengel opgebouwd in lagen, met een smaak van citroen-limoen en ver weg een beetje kokos. Citroengras laat je lekker mee sudderen, de smaak trekt in je eten. Citroengras is naast gember, koriander en peper een onmisbare smaakmaker uit de Aziatische keuken, dus ook in deze satésaus.
Bereidingswijze zelf satésaus maken
- Zet 300 ml water op, kneus een stuk van de sereh en snij 2 cm gember af. Kook dit zachtjes 10 minuten mee in het water.
- Roer de lepels pindakaas erdoor en laat nog even koken tot de juiste dikte. Roer wel regelmatig, de saus koekt snel aan. Maak de satésaus op smaak met sambal en ketjap.
Is de saus te dik? Verdun met een beetje water, te dun en juist een beetje dikker? Voeg nog wat pindakaas toe. De gember en sereh laat je er zo lang mogelijk in zitten voor de smaak, haal het eruit als de saus op tafel gaat. Zelf satésaus maken, doe je zó!
Maak samen met vegetarische nasi.