Pita met curry-gehakt
Snelle weekendhap- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 440
Pita met curry gehakt, frisse munt en koriander. Weinig tijd of niet zo veel zin? Recept pita met curry gehakt is in no time klaar en ’t is een gezond gerecht.
Rode curry met gehakt
Rode curry met gehakt maken, snel en smaakvol een broodje met pit. Rode currypasta toevoegen aan je gehakt is echt een aanrader. Een perfecte vulling voor je pita, ’n snel weekend recept.
Maak eek eens: gehaktbrood met paprika lekker voor op brood of als bijgerecht.
Gehakt pita
- Pel en snipper de ui, snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Verhit de olijfolie en bak de ui en paprika en voeg het gehakt toe.
- Voeg de currypasta toe bak mee en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
- Hak de munt en koriander grof, rasp de courgette en meng samen door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.
- Grill ondertussen de vier pita’s onder een grill, broodrooster of stop ze even in de oven. Snij open en vul met de saus en het curry-gehakt mengsel. Gehakt pita maak je zó
Maak af met hete saus en uitjes voor ’n extra bite.
Ook lekker: Avocado hummus met limoen knoflook en tahin, ’n smeersel voor op toast of pitabrood.