Pita met curry-gehakt

Pita met curry-gehakt

Snelle weekendhap
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Pita met curry gehakt en frisse munt. Weinig tijd om een maaltijd op tafel te zetten? Recept pita met curry gehakt is in no time klaar en ’t is een gezond gerecht.

Pita

Pita gevuld, een snel weekend recept, super lekker en zó eenvoudig!

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 3 paprika’s
  • 2 uien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 15 gr bakje munt
  • 4 el magere yoghurt
  • 8 pitabroodjes
  • 75 gr veldsla
  • 100 ml melk
  • 8 el curry

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de paprika’s in kleine stukjes.
  2. Bak in een hapjespan de paprika en uien kort op middelhoog vuur.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg daarna de curry toe en bak het geheel 8 minuten. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de munt fijn en meng dit door de yoghurt. Breng dit ook op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de pita broodjes in de oven of broodrooster. Snijd ze open en vul ze met de sla en het curry-gehakt. Verdeel de yoghurt-muntsaus over het gehakt.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...