Pita met curry-gehakt
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 440
Pita met curry gehakt, frisse munt en koriander. Weinig tijd of niet zo veel zin? Recept pita met curry gehakt is in no time klaar en het is een gezond gerecht. Rode curry met gehakt maken, snel en smaakvol een broodje met pit. Rode currypasta toevoegen aan je gehakt is echt een aanrader. Een perfecte vulling voor je pita, een snel weekend recept.
Maak eek eens: gehaktbrood met paprika lekker voor op brood of als bijgerecht.
Ingrediënten
- 300 gr (vega) gehakt
- 2 rode paprika's
- 1 rode ui
- 1 el olijfolie
- 1 el rode currypasta
- 4 pitabroodjes
Saus
- 1 courgette
- 10 gr koriander
- 5 gr munt
- 6 flinke el Griekse yoghurt
Optioneel
- Sriracha hot sauce
- krokante uitjes
Instructies
- Pel en snipper de ui, snij de paprika's doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Verhit de olijfolie en bak de ui en paprika en voeg het gehakt toe.
- Voeg de currypasta toe bak mee en breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout.
- Hak de munt en koriander grof, rasp de courgette en meng samen door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.
- Grill ondertussen de vier pita's onder een grill, broodrooster of stop ze even in de oven. Snij open en vul met de saus en het curry-gehakt mengsel. Gehakt pita maak je zo
Maak af met hete saus en uitjes voor een extra bite.
Ook lekker: Avocado hummus met limoen knoflook en tahin, een smeersel voor op toast of pitabrood.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?