Pittige Chinese groenten met biefreepjes

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Dit hoofdgerecht komt uit de Chinese keuken en is te bereiden voor 4 personen. Het is gemakkelijk en zeer snel te maken. Deze roerbak is een pittig variant door het toevoegen van de sambal en dergelijk. Dus voor de liefhebbers van een pittig gerecht is dit een goede keuze en variatie.

Serveertip: Lekker met rijst of mie.

Ingrediënten

  • zout en (versgemalen) peper
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 4 el runderbouillon
  • 1 el sambal oelek
  • 450 g Chinese roerbakgroenten
  • 400 g biefstuk, in reepjes
  • 3 el wokolie

Bereidingswijze

Stap1

Neem de biefreepjes en doe ze in de wokpan. Verhit de wokpan en voeg olie toe. Laat de biefreepjes 1 minuut bakken en haal ze vervolgens even uit de wokpan.

Stap2

Daarna schep je de groeten en voeg nog wat sambal toe en roerbak het geheel 2 minuten lang.

Stap3

Vervolgens schenk je de sojasaus, bouillon en seamsamolie bij de groenten. Voeg de biefstukjes van stap 1 weer toe en verhit alles nog 1 minuut lang. Breng het gerecht op smaak met een beetje peper en zout.

Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

56

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab