Pittige chinese groenten met biefreepjes

Pittige chinese groenten met biefreepjes

Makkelijk en snel
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min

Dit hoofdgerecht komt uit de Chinese keuken en is te bereiden voor 4 personen. Het is gemakkelijk en zeer snel te maken. Deze roerbak is een pittig variant door het toevoegen van de sambal en pepers.

Een pittige variant

Dus voor de liefhebbers van een pittig gerecht is dit een goede keuze en variatie.

Ingrediënten

  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 4 el runderbouillon
  • 1 el sambal oelek
  • 450 gr Chinese roerbakgroenten
  • 400 gr biefstuk
  • 3 el wokolie

Bereidingswijze

  1. Snij de biefstuk in reepjes en wok ze in de wokpan. Verhit de wokpan en voeg olie toe. Laat de biefreepjes 1 minuut bakken en haal ze vervolgens even uit de wokpan.
  2. Daarna schep je de groeten en voeg nog wat sambal toe en roerbak het geheel 2 minuten lang.
  3. Vervolgens schenk je de sojasaus, bouillon en seamsamolie bij de groenten. Voeg de biefstukjes van stap 1 weer toe en verhit alles nog 1 minuut lang. Breng het gerecht op smaak met verse peper.
Beoordeling: 3.7. van 22 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Ruud 2 januari 2024 at 18:53 - Reply

    Super lekker. Ik had naast de oelek nog een chilipeper meegebakken. Iets meer soja en bouillon.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024