Pittige pompoen hummus met kiwi op toast
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 378
Pittige pompoen hummus met kiwi op toast met prei kiemen en krokante uitjes. Makkelijk te maken én goed voor je weerstand want de kiwi zit vol vitamine C.
Hummus lunch met Zespri Green kiwi
Gezonde en snelle lunch met Zespri Green kiwi en pikante hummus van pompoen, 'n aanrader. De Green kiwi's van Zespri zijn fris, pittig en zitten vol smaak. Perfect om 'n boost te geven aan je weerstand. Kiwi’s zitten vol met vitamine C, antioxidanten en zijn een natuurlijke bron van vezels.
Avocado hummus met limoen ..ook lekker! Met knoflook en tahin, ’n smeersel voor op toast.
'n Perfecte combi op toast van zoete kiwi en pittige pompoen hummus.
Toast met pompoen en kiwi
- Kook de pompoen en laat afkoelen. Pel en hak de knoflook. Doe de uitgelekte kikkererwten (blik 310 gram) in een blender samen met alle ingrediënten om de pompoen hummus te maken en blend tot een gladde massa. Voeg eventueel extra olijfolie toe mocht je de hummus iets smeuïger willen. Breng op smaak met grof zeezout en vers gemalen peper.
- Toast de boterhammen, schil en snij de Zespri Green kiwi's in plakjes. Smeer de getoaste boterhammen dik in met de hummus en leg de plakjes kiwi erop. Maak af met de prei kiemen.
Optioneel, 'n topping van krokante uitjes voor extra bite en wat pittige saus.
De helft van de hummus zal je over houden maar dat smaakt de volgende dag nog veel lekkerder.
Ook lekker: Kiwi op brood met zuivelspread en noten getoast met topping van noten crumble.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?