Pittige tomaten-uiensoep

Pittige tomaten-uiensoep

met chilivlokken
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur

Uiensoep, ik hou er van! Deze keer lekker pittig met tomaat, heel makkelijk zelf te maken. Met dit eenvoudige recept heb je de soep in mum van tijd op tafel staan.

Uiensoep recept met tomatenpuree

Een flinke dot kaas op een vers gebakken wafel, hoe lekker! Ik gebruik dit keer cheddar maar gebruik vooral de kaas die je lekker vindt. De tomatenpuree zorgt voor een iets wat zoete smaak.

Hartige wafels met kaas

Een hartige wafel is toch weer even wat anders dan een stokbrood gegratineerd. Met water, boter, bloem en eieren maak je al snel de lekkerste. Meng wat pittige kaas en kruiden door het beslag en voilà!

Ingrediënten

  • 500 gr uien
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • 700 ml groentebouillon
  • chilivlokken
  • verse peper
  • 70 gr blikje tomatenpuree

Optioneel

  • 100 gr geraspte cheddar
  • 3 wafels

Bereidingswijze pittige tomaten-uiensoep

  1. Snij de uien in parten. Verwarm een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de uien glazig. Voeg de laurier toe met flink wat verse peper, Italiaanse kruiden en chilivlokken naar smaak.
  2. Giet de bouillon bij de uien en laat minstens 40 minuten pruttelen. Voeg halverwege de tomatenpuree toe. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de wafels krokant, bestrooi met de kaas en laat smelten.
  3. De soep zal inmiddels lekker dik zijn en de smaken goed ingetrokken. Haal de laurierblaadjes uit de soep. Schep de uiensoep in een kom en leg op elke kom een gegratineerde wafel. Eet de soep direct.. Yum!

Meer uiensoep.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...