Pittige tomaten-uiensoep
- Aantal: 3
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 50 min
- Klaar in: 1 uur
Pittige tomaten-uiensoep met chilivlokken is een absolute favoriet! Deze soep is heerlijk pittig met een tomatige kick en heel eenvoudig zelf te maken. Met dit makkelijke recept zet je in een mum van tijd een verwarmende kom soep op tafel. En hoe lekker is een flinke dot kaas op een vers gebakken wafel? Wij gebruiken hier cheddar, maar voel je vrij om je favoriete kaas te kiezen. De tomatenpuree voegt een subtiele zoetheid toe aan de soep, waardoor de smaken mooi in balans komen.
Een hartige wafel is een verrassend alternatief voor een gegratineerd stokbrood. Met slechts water, boter, bloem en eieren kun je snel de allerlekkerste wafels maken. Voeg wat pittige kaas en kruiden toe aan het beslag, en je hebt een smaakvol gerecht.
Ook lekker: Franse uiensoep met een gratin van Gruyère, een heerlijke klassieker die je niet wilt missen.
Tomaten-uiensoep
- Snij de uien in parten. Verwarm een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de uien glazig. Voeg de laurier toe met flink wat verse peper, Italiaanse kruiden en chilivlokken naar smaak.
- Giet de bouillon bij de uien en laat minstens 40 minuten pruttelen. Voeg halverwege de tomatenpuree toe. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de wafels krokant, bestrooi met de kaas en laat smelten.
- De soep zal inmiddels lekker dik zijn en de smaken goed ingetrokken. Haal de laurierblaadjes uit de soep. Schep de uiensoep in een kom en leg op elke kom een gegratineerde wafel. Eet de soep direct.. Yum! Zó maak je een uiensoep met pit!
Ook lekker: uiensoep met kaasbroodjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?