Pizza bianco met paddenstoelen en burrata
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 520
Pizza bianco met paddenstoelen en burrata lekker zomers en makkelijk met knoflook en mascarpone. Neem exotische paddenstoelen zoals oesterzwammen, shiitake en bundelzwammen.
Pizza bianco bodem
Maak jij de pizza bianco bodem liefst zelf doe dat dan zo: Meng 5 gram zout met 2 el water in een kommetje. Doe 250 gram bloem met 4 gram gedroogde gist en 125 ml lauwwarm water in een mengkom en kneed 8 minuten. Voeg daarna langzaam nog 60 ml water toe en kneed nog 10 minuten. Voeg als laatst het zoute water toe en kneed nog 2 minuten door. Vorm een bal en laat 1 tot 2 uur rijzen.
Verwarm de oven op 250 graden of warmer als dat gaat en bak in 8 minuten de pizza gaar.
Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.
Pizza bianco met paddenstoelen en burrata
- Verwarm de oven voor op 200 graden maak de marinade en snij en scheur de paddenstoelen, pers de knoflook en meng met de olijfolie. Maak de marinade en marineer de paddenstoelen zo'n 10 minuten.
- Verdeel de olijfolie met knoflook over de pizzabodem en verdeel de mascarpone hierover. Schuif de pizza in de oven. Bak de paddenstoelen in een koekenpan. Haal de pizza uit de oven als deze goudbruin en krokant is, meestal na 8 minuten.
- Verdeel de paddenstoelen hierover en maak af met de burrata, scheur deze in stukken en verdeel. Een paar druppels extra vergine olijfolie, vers gemalen peper, zoutflakes en eet lekker.
Geniet, 'n echte zomerpizza!
Ook lekker: Gebakken paddenstoelen met sojasaus en pittige tomatenmayo.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?