Pizza maken van bladerdeeg met burrata
Verover harten met liefdevolle pizza! Maak snel en simpel je eigen Valentijns-pizza van bladerdeeg met romige burrata en verse basilicum. Ontdek het eenvoudige recept hier.
Pizza van bladerdeeg is een super snelle pizza die je samen zó maakt. Beleggen kan met van alles, deze pizza voor Valentijn maak je met burrata en basilicum. Liever vrij van gluten? Gebruik glutenvrije bladerdeeg. En deze pizza kan je natuurlijk elke dag maken, hoeft niet alleen op Valentijnsdag.
Ook lekker: zoete aardappel mini pizza met groentespread en feta.
Verras jouw Valentijn met een zelfgemaakte pizza. Eenvoudig recept voor een romige bladerdeegpizza met burrata en basilicum. Snel, simpel en vol smaak!
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- olijfolie
- 1 blik tomaten Mutti (je gebruikt 200 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui klein
- peper vers gemalen
- 1 bol burrata
- 1 el basilicum vers
- 1 el zongedroogde tomaatjes
- 8 tomaatjes mini
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit.
- Snij het deeg twee keer in hartvorm en maak een randje van het overgebleven bladerdeeg. Maak dit randje rondom vast met olijfolie. Gewoon rond kan natuurlijk ook.
- Pers de knoflook uit en snij de rode ui fijn in ringen. Verdeel een half blikje Mutti tomaten over het deeg, samen met de knoflook en rode ui.
- Besprenkel met olijfolie en schuif in de oven voor 20 minuten.
- Snij de kleine tomaatjes door de helft en beleg de pizza hiermee samen met de zongedroogde tomaat en eventueel overgebleven rode ui als de pizza klaar met bakken is.
- Scheur de basilicum, trek de burrata uit elkaar en verdeel over de pizza samen met een draai vers gemalen peper.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?