Pizza Margherita

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 1:20 h
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 1:30 h

Maak deze heerlijke pizza’s Margherita met mozzarella, kaas en een zelfgemaakte bodem zelf klaar. Het is eenvoudiger dan het lijkt en niets is lekkerder dan een volledig zelfgemaakte pizza.

Ingrediënten

  • 1 zakje gist
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 100 ml water
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 10 romatomaten
  • 500 gram mozzarella
  • 4 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Stap1

Pak een grote kom en zeer er de bloem, gist en zout boven. Maak een kuil in het midden en schenk hierin de olie en 100 ml lauw water. Kneed vanuit het midden de ingrediënten door elkaar in ongeveer 10 minuten, totdat er een soepel en elastisch deeg is ontstaan. Maak er een deegbal van en laat deze, afgedekt met een vochtige theedoek, op een warme plek rijzen. Dit duurt ongeveer een uur.

Stap2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vul een kom met kokend water. Snij met een mes een kruis in iedere tomaat en leg ze ongeveer 20 seconden in het kokende water en haal ze er weer uit. Laat ze afkoelen en pel vervolgens het vel van de tomaten af. Snij het vruchtvlees in plakken.

Stap3

Maak het deeg plat en verdeel het in gelijke stukken. Bestrooi een deegroller met wat bloem en rol de deeg tot ronde lappen.

Stap4

Snij de mozzarella in plakjes en beleg elke pizzabodem met tomaat, mozzarella en Italiaanse kruiden. Besprenkel de pizza's met wat olijfolie en strooi er naar smaak zout en peper overheen.

Stap5

Bak de pizza's één voor één in ongeveer 8 minuten in het midden van de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Waardeer dit recept

4 personen hebben dit recept gewaardeerd

34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab