Pizza margherita

Mozzarella en zelfgemaakte bodem
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur en 20 min
  • Klaar in: 1 uur 30 min
Naar het recept

Maak deze heerlijke pizza Margherita met mozzarella, kaas en een zelfgemaakte bodem zelf klaar. Het is eenvoudiger dan het lijkt en niets is lekkerder dan een volledig zelfgemaakte pizza.

Typisch Napolitaanse pizza

De pizza Margherita is een typisch Napolitaanse pizza met ingrediënten zoals tomaat, mozzarella, verse basilicumblad, zout en olijfolie.

Ingrediënten

  • 1 zakje gist
  • 300 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 100 ml water
  • 4 el olijfolie
  • 10 Romatomaten
  • 500 gr mozzarella
  • 4 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. 1Neem een grote kom en zeef hier de bloem, gist en zout boven. Maak een kuil in het midden en schenk hierin de olie en 100 ml lauw water. Kneed vanuit het midden de ingrediënten door elkaar in ongeveer 10 minuten, totdat er een soepel en elastisch deeg is ontstaan. Maak er een deegbal van en laat deze, afgedekt met een vochtige theedoek, op een warme plek rijzen. Dit duurt een uur.
  2. 2Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul een kom met kokend water. Snij met een mes een kruis in iedere tomaat en leg ze ongeveer 20 seconden in het kokende water en haal ze er weer uit. Laat ze afkoelen en pel vervolgens het vel van de tomaten af. Snij het vruchtvlees in plakken.
  3. 3Maak het deeg plat en verdeel het in gelijke stukken. Bestrooi een deegroller met wat bloem en rol de deeg tot ronde lappen.
  4. 4Snij de mozzarella in plakjes en beleg elke pizzabodem met tomaat, mozzarella en Italiaanse kruiden. Besprenkel de pizza’s met wat olijfolie en strooi er naar smaak zout en peper overheen.
  5. 5Bak de pizza’s één voor één in ongeveer 8 minuten in het midden van de oven.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...