Pizza Margherita maken

Pizza Margherita maken

Met mozzarella en Italiaanse kruiden
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur en 20 min
  • Klaar in: 1 uur 30 min
  • Kcal: 690
Naar het recept

Pizza Margherita maken met mozzarella en Italiaanse kruiden met zelfgemaakte bodem. Eenvoudiger dan ’t lijkt en niets is lekkerder dan een zelfgemaakte pizza met verse basilicum, ’n Italiaans recept.

Napolitaanse pizza

De pizza Margherita is een typisch Napolitaanse pizza met ingrediënten zoals tomaat, mozzarella, verse basilicumblad, zout en olijfolie. Gebruik bij voorkeur Mozzarella di bufala ofwel buffelmozzarella.

Ook lekker: Hoe maak je een groene pesto met 5 ingrediënten, zó klaar.

Zó wordt Napolitaanse pizza maken ’n makkie Napolitaanse pizza 5 tips.

Ingrediënten

  • 1 zakje gist
  • 300 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 120 ml water
  • 4 el olijfolie
  • 10 Romatomaten of 1 blik Mutti Pomodoro San Marzano
  • 250 gr mozzarella
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • verse basilicumblaadjes
Pizza margherita

Verse pizza margherita

  1. Neem een kom en zeef hier de bloem, gist en zout boven. Maak een kuil in het midden en schenk hierin de olie en ’t water. Kneed vanuit het midden de ingrediënten door elkaar in zo’n 10 minuten of totdat er een soepel en elastisch deeg is ontstaan. Maak er een deegbal van en laat een uur, afgedekt met een vochtige theedoek, op een warme plek rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snij de tomaten in plakken of neem de Pomodoro San Marzano.
  3. Maak het deeg plat en verdeel in gelijke stukken. Bestrooi een deegroller met wat bloem en rol de deeg tot ronde lappen.
  4. Snij de mozzarella in plakjes en beleg elke pizzabodem met tomaat, mozzarella en Italiaanse kruiden. Besprenkel de pizza’s met olijfolie en strooi er naar smaak zout en peper overheen.
  5. Bak de pizza’s één voor één in zo’n 8 minuten in het midden van de oven. Verse pizza Margherita maak je zó.

Maak af met verse basilicumblaadjes, écht lekker! Met mozzarella en Italiaanse kruiden, ’n Napolitaanse pizza.

Ook lekker: Pizza met schimmelkaas en bacon ’n pittige blauwe kaas pizza met ui en bacon in no time klaar met een rol pizzadeeg.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.6. van 8 stemmen.
Please wait...