Plaattaart met pastinaak en spinazie

Plaattaart met pastinaak en spinazie

Lentetaart
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 55 min
  • Kcal: 340

Plaattaart met pastinaak en spinazie, ’n lentetaart… met op de bodem pittige stukjes (vega)pepperoni. Simpel, makkelijk en snel hartig taart recept voor lunch of makkelijk diner.

Lentetaart

Snelle lentetaart met spinazie en frisse limoenrasp is ook lekker als snack of brunch op de paastafel. Snij in puntje en deel uit, ’n simpel hapjes quiche recept.

Serveer met ’n frisse sla van radijsjes en komkommer: Neem 150 ml (rijst)azijn en meng met 1 el (riet)suiker en ’n snuf grof zeezout tot de suiker en zout zijn opgelost. Haal hier zo’n 250 gram dungesneden komkommer en radijs doorheen en na 10 min zijn je snelle zoetzure radijsjes klaar. Ook wortel of rode ui zou je kunnen nemen.

Ook lekker: Tzatziki van radijs ’n yoghurt dip recept met limoen knoflook en platte peterselie.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • olijfolie
  • 400 gr pastinaak
  • 1 sjalot
  • 200 gr verse spinazie
  • 100 gr (vega)pepperoni
  • 6 eieren
  • 200 ml melk
  • 10 gr bieslook
  • 1 tl mosterd
  • 1 limoen ’t rasp
Hartige taart pastinaak spinazie
Plaattaart pastinaak en spinazie maken

Lente plaattaart maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ovenschaal van 20 x 30 cm en bekleed de schaal met het bladerdeeg inclusief het bakpapier. Laat de randen iets over de schaal heen hangen.
  2. Doe de spinazie in een grote pan en schenk hier kokend water overheen om de blaadjes te laten slinken. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Als de spinazie is afgekoeld, knijp je het overtollige vocht er met de hand uit. Leg de spinazie op een snijplank en snij de blaadjes grof. Hou nog even apart.
  3. Pel en snipper de sjalot en schil en snij de pastinaak in blokjes. Fruit aan in 1 el olijfolie voeg een klein scheutje kokend water toe, laat 5 minuten pruttelen en giet af. Bak ondertussen de (vega)pepperoni plakjes krokant en laat afkoelen.
  4. Klop de eieren in een grote kom met een snuf grof zeezout en vers gemalen peper. Klop de melk en de mosterd erdoor, knip het bieslook erboven samen met de rasp van limoen.
  5. Leg de (vega)pepperoni plakjes op de bodem van het bladerdeeg en verdeel hier overheen de spinazie. Verdeel de pastinaak blokjes hier boven op. Schenk het eiermengsel erover en zet de lente plaattaart in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 40 minuten goudbruin of tot het eimengsel gestold is.

Laat goed afkoelen voor je de quiche in stukken snijdt. Maak af met knapperige komkommer en radijsjes of andere voorjaarsgroente. Lente plaattaart maken doe je zó.
Neem vega pepperoni of gerookte pepperoni.

Ook lekker: Spinazietaart met ei ’n snelle spinaziequiche met knoflook, parmezaan en pijnboompitten.

Quiche met pastinaak spinazie en radijs
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024