Plaattaart met pesto en crème fraîche
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 540
Plaattaart met pesto en crème fraîche, 'n vega taart recept vol groenten. Makkelijk te maken met bladerdeeg, paprika tomaat en courgette, 'n favoriet hartige plaattaart met pesto en crème fraîche.
Italiaanse plaattaart met pesto en kaas
Italiaanse plaattaart met pesto en kaas en ui, 'n hartig taart recept voor 't hele gezin.
Net even anders: broccoli quiche.
Plaattaart met groene pesto
- Ontdooi 8 á 9 plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de plakjes bladerdeeg over. Leg ze iets over elkaar heen en druk de overgangen goed samen zodat de bodem 1 geheel is. Vouw de buitenste rand dubbel zodat er een opstaande rand ontstaat.
- Prik gaatjes in de bodem en bak de bodem zo'n 3 minuten in de oven, niet te lang anders gaat de bodem bol staan. Snij de tomaten en paprika in dunne plakken, de ui in halve dunne ringen en de courgette in slierten met 'n dunschiller of kaasschaaf. Hussel met een klein scheutje olijfolie en verse peper naar smaak.
- Schep de pesto door de crème fraîche. Verdeel het pesto-mengsel over de bodem en verdeel daarna de groenten erover. Bestrooi de plaattaart met de geraspte kaas en bak in 15 minuten gaar in de oven. Plaattaart met groene pesto zó maak je 'm
Eet met 'n dot Griekse yoghurt of 'n pittige sriracha saus.
Hoe maak je een groene pesto? Met 5 ingrediënten en 't is zó klaar.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?