Plaattaart met pesto en crème fraîche

Plaattaart met pesto en crème fraîche

Maak deze heerlijke vegetarische plaattaart met pesto en crème fraîche – een gegarandeerde favoriet voor het hele gezin! Een knapperige bladerdeegbodem, royaal belegd met romige crème fraîche, smaakvolle pesto en een kleurrijke mix van groenten zoals paprika, tomaat en courgette. Door de toevoeging van kaas en ui krijgt deze Italiaanse plaattaart een extra hartige twist. Simpel te bereiden, boordevol smaak en ideaal als lunch of hoofdgerecht. Een hartige taart die altijd in de smaak valt!

Net even anders: broccoli quiche.

Tip: courgette met kaas en pesto is een heerlijke combinatie! Gebruik dunne plakjes courgette als topping voor je plaattaart of grill ze kort en serveer ze als bijgerecht. Simpel, smaakvol en perfect voor een Italiaanse twist!

Plaattaart met pesto simpele recept

Plaattaart pesto

3.6 van 15 stemmen
Recept afdrukken
Vegetarische plaattaart met pesto en crème fraîche, boordevol groenten. Makkelijk te maken met bladerdeeg, paprika, tomaat en courgette.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
calorieën 540

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 2 el groene pesto (vegan)
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 125 gr geraspte kaas

Instructies

  • Ontdooi 8 à 9 plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop, iets overlappend. Druk de overgangen goed aan zodat je één geheel krijgt. Vouw de buitenste randen dubbel om een opstaande rand te maken.
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork om luchtbellen te voorkomen. Bak de bodem 3 minuten in de oven, net lang genoeg zodat deze stevig wordt, maar niet bol gaat staan.
  • Snij de tomaten en paprika in dunne plakken, de ui in halve ringen en de courgette in slierten met een dunschiller of kaasschaaf. Meng de groenten in een kom met een scheutje olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Roer de pesto door de crème fraîche tot een smeuïg mengsel. Smeer dit gelijkmatig uit over de voorgebakken bodem.
  • Verdeel de gemarineerde groenten over de bodem en strooi er geraspte kaas overheen.
  • Zet de plaattaart pesto terug in de oven en bak deze in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Eet de Italiaanse plaattaart met pesto en eventueel een romige dot yoghurt met een scheutje olijfolie of een pittige kick van chili-olie, net waar je zin in hebt.

Zelf pesto maken? We leggen uit hoe je groene pesto maakt - met slechts vijf ingrediënten. Supersimpel en zo klaar!

Plaattaart met pesto simpele recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025