Plaattaart met pesto

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 35m

Deze plaattaart met pesto bevat veel groenten en waarschijnlijk lust bijna iedereen dit gerecht wel! Dit heerlijke recept voor plaattaart met pesto is ook voor vegetariërs een zeer geschikt recept.

Benieuwd naar meer vegetarische gerechten? Kijk dan eens bij onze vegetarische recepten.
IMG_2529

Ingrediënten

  • 9 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels pesto alla Genovese
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 125 gram geraspte kaas
  • 1 ui

Bereidingswijze

Stap1

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de plakjes bladerdeeg over. Leg ze iets over elkaar heen en druk de overgangen goed samen zodat de bodem 1 geheel is. Vouw de buitenste rand (ongeveer 1 cm) dubbel zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodem ongeveer 5 minuten in de oven.

Stap2

Snijd alle groenten in dunne plakken en de ui in halve ringetjes. Schep de pesto door de crème fraîche. Verdeel het pesto-mengsel over de bodem en verdeel daarna de groenten erover.

Stap3

Bestrooi de plaattaart met de geraspte kaas en bak hem in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

70

Commentaar op recept

  1. posted by Truus Vertiet on 12 januari 2016

    Ik ga het nog deze week uit proberen maar dan welvoor twee personen
    Lijkte lekker en gezond,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab