Poké bowl met zalm
Poké bowl met zalm, avocado en sushi gember, wasabi en sesam is een heerlijke sushi in een kom recept en het is zó gemaakt, lekker gezond.
Poké bowl maken is simpel en lekker, een kom vol smeuïge sushirijst. Geen gedoe met nori vellen maar lekker simpel alles in een kom met een topping van sushi gember, wasabi en lente-ui. Een goede Poké bowl begint bij sushirijst. En goede sushirijst maken kan best nog weleens een uitdaging zijn, het moet zacht en plakkerig zijn maar niet té.
Ingrediënten
- 125 gr sushirijst
- 40 ml rijstazijn
- 150 gr zalmhaasje gerookt
- 1 avocado
- 2 lente-ui
- 2 bospeen
- ½ komkommer
- 50 gr sojabonen
Optioneel:
- wasabi
- sushi gember
- sojasaus
- sesamzaad
Instructies
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de rijst als het nog warm is. Laat de rijst een uur afkoelen.
- Schil de bospeen en komkommer en snij in dunne plakken. Snijd de lente-ui in dunne ringen en de avocado doormidden, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in parten. Snij de zalm in plakken.
- Maak de sushi kommen, verdeel de rijst over de kommen en verdeel de bospeen, komkommer, avocado, sojabonen en zalm over de pokebowl. Maak af met sushi gember en sesam.
Maak af met een lekkere wasabi mayonaise die jezelf kan maken door 1 el mayonaise te mengen met 1 tl wasabi en eventueel wat sesamzaad.
Ook lekker: sushi met gerookte kip met geroosterd sesamzaad en wasabi.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
HEERLIJK