Poké bowl met zalm
Avocado en sushi gember- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 1 uur
- Kcal: 640
Poké bowl met zalm, avocado en sushi gember, wasabi en sesam, ’n heerlijke sushi in een kom recept, ’t is zó gemaakt en lekker gezond.
Poké bowl maken
Poké bowl maken, ’n kom vol smeuïge rijst. Geen gedoe met nori vellen maar lekker simpel alles in een kom met ’n topping van sushi gember, wasabi en lente-ui, lekker joh!
’n Goede Poké bowl begint bij sushirijst. En goede sushirijst maken is best nog ’n kunstje, ’t moet zacht en plakkerig zijn maar niet té.
Poké bol met zalm en avocado recept
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de rijst als ’t nog warm is. Laat de rijst een uur afkoelen.
- Schil de bospeen en komkommer en gebruik een dunschiller om er dunne plakken van te snijden. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in parten. Snij de zalm in plakken.
- Maak de sushi kommen, verdeel de rijst over de kommen en verdeel de topping van bospeen, komkommer, avocado, sojabonen en zalm over de sushi bowls. Maak af met sushi gember en sesam. Poké bol met zalm en avocado recept maak je zó.
Maak af met ’n lekkere wasabi mayonaise door 1 el mayonaise te mengen met 1 tl wasabi en eventueel wat sesamzaad.
Ook lekker: Sushi met gerookte kip met geroosterd sesamzaad en wasabi. En ’t is zo gemaakt met reepjes gerookte kip.
HEERLIJK