Polenta maken
Italiaanse klassieker- Aantal:
8
- Bereidingstijd:
15 min
- Wachttijd:
60 min
- Klaar in:
75 min
- Kcal:
370
Polenta maken een Italiaanse klassieker. Simpel bak je hartige punten van polenta, knapperige frietjes of eet je ‘m zacht als een smeuïge polenta puree met gegrilde groenten.
Gebakken polenta
Gebakken polenta is lekker, gemaakt van maisgriesmeel als bijgerecht of snack met een dip van..
Artisjokken – 200 gr gemarineerd – een hand vol bladpeterselie – 1 el olijfolie en verse peper malen tot een gladde dip.
Polenta
Ingrediënten
- 1 tl groentebouillon
- 250 gr polenta
- 15 gr rozemarijn vers
- 1 el arachideolie of ghee
- olijfolie om in te bakken
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend beetje bij beetje de polenta erdoor. Laat 5 minuten op laag vuur koken tot er geen klontjes meer in zitten, blijf roeren.
- Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze grof. Zet het vuur uit en roer de rozemarijn en de arachideolie door de polenta. Breng op smaak met zout.
- Giet de polenta in een ingevette ovenschaal (18×28 cm) en laat ‘m helemaal afkoelen. Snij de stevige, afgekoelde polenta in punten. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de punten van polenta goudbruin en knapperig. Eet ze met een lekkere dip. Zó maak je polenta.
Dit recept komt uit ’t boek van Holy Happy Belly. Vega en Vegan voor een energieke lente en zomer.
Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept. Ook met polenta.
Of: Paddenstoelen polenta en gepocheerd ei ’n lekker herfstig recept!