Pompoen couscous en kikkererwten
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 35 min
Een makkelijk recept voor couscous met geroosterde pompoen uit de oven met honing maken. Deze couscous eet je warm maar koud als salade kan eigenlijk ook prima of serveer als bijgerecht. Maak het heel eenvoudig zelf.
Couscous en gluten
Hoe zit 't couscous en gluten? Yep daar zitten gluten in. Je kan ook glutenvrije couscous kopen en net zo lekker. Eet met brood en yoghurt knoflooksaus.
De pompoen geroosterd uit de oven past perfect bij de sinaasappel, variëren met andere gegrilde groenten zoals paprika of bloemkool kan ook. Je maaltijd iets meer uitbreiden? Falafel past erg goed!
Pompoen couscous
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de honing over de pompoen. Bak 20 minuten in de oven tot de pompoen zacht is.
- Maak ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. De sinaasappel schil rasp je grof en pers daarna uit. Giet de kikkererwten af en spoel om.
- De couscous kan je nu mengen met de ingrediënten: rasp en sap van de sinaasappel, kikkererwten, olie, ras el hanout en rozijnen. Bestrooi de pompoen met grof zeezout en verdeel over de couscous. Pompoen couscous maak je zó.
Ook lekker: Pompoenrisotto met geitenkaas 'n heerlijk herfst risotto recept met pompoen, favoriet gerecht van ’t najaar.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?