Pompoencake met pecannoten
Gekarameliseerd- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 55 min
- Klaar in: 1 uur 10 min
Pompoencake met pecannoten gekarameliseerd, ’n luchtig cake recept. De pompoen en kaneel maken ’t een echte herfstcake, de pecannoten geven de cake een knapperige bite. De rozijnen zijn verrassend en houden de cake lekker smeuïg.
Pecannoten gekarameliseerd
Pecannoten zijn super gezond en lekker, iets minder gezond als de pecannoten gekarameliseerd zijn maar wel extra crunchy. De noten maken de pompoen cake af, waanzinnig lekker en zeker niet saai.
Je kunt ze ook gewoon als snack eten, gebruik dan gezouten pecannoten. Met 20 gram boter, 2 el honing, 2 el bruine basterdsuiker, 1 theelepel kaneel en 100 gram gezouten pecannoten maak je de lekkerste! In deze volgorde in de koekenpan dan zijn ze in 5 minuten klaar.
Herfstcake bakken
- Maak eerst de pompoenpuree, kook de pompoenstukjes in water, tot ze zacht zijn, zo’n 10 minuten. Giet af en laat kort droog stomen. Pureer de pompoen als hij iets is afgekoeld met een scheut olijfolie. Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de rozijnen in een kom met heet water en laat wellen. Klop de eieren en basterdsuiker 5 minuten tot een luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg langzaam de olie toe. Zeef het rijstmeel, kaneel en bakpoeder boven het suikermengsel en roer tot een beslag.
- Hak de pecannoten, laat de rozijnen uitlekken en meng samen met de pompoen bij het beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik. Bak de pompoencake 45 minuten in de oven en laat afkoelen in het blik. Maak de gekarameliseerde pecannoten.
- Doe de boter, suiker, honing en kaneel in een koekenpan, breng langzaam aan de kook en voeg de pecannoten toe. Leg de cake op een bord en schenk de gekarameliseerde pecannoten erover. Herfstcake bakken doe je zó.
Pecannoten maken deze pompoen pecan cake echt af samen met ’n dot lobbige room.
Meer zoet: Taart recepten.