Pompoencake met pecannoten

Pompoencake met pecannoten

Gekarameliseerd
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 55 min
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Pompoencake met pecannoten gekarameliseerd, super luchtig en om te smullen. De pompoen en kaneel maken ’t een echte herfstcake, de pecannoten geven de cake een knapperige bite. De rozijnen zijn verrassend en houden de cake lekker smeuïg. Maak zelf met dit eenvoudige recept.

Pecannoten gekarameliseerd

Pecannoten zijn super gezond voor je en heel erg lekker, wel iets minder gezond als de pecannoten gekarameliseerd zijn maar wel extra crunchy. De noten maken de pompoencake af, waanzinnig lekker en zeker niet saai.

Je kunt ze ook gewoon als snack eten, gebruik dan gezouten pecannoten. Met 20 gram boter, 2 el honing, 2 el bruine basterdsuiker, 1 theelepel koneel en 100 gram gezouten pecannoten maak je de lekkerste! In deze volgorde in de koekenpan dan zijn ze in 5 minuten klaar.

Ingrediënten

  • 125 gr pompoenblokjes
  • 180 ml extra vergine olijfolie
  • 100 gr sultanarozijnen
  • 60 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 125 gr rijstmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gr pecannoten

Voor de gecarameliseerde pecannoten

  • 60 gr pecannoten
  • 20 gr boter
  • 2 el honing
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
Pompoencake met pecannoten recept
Pompoencake met pecannoten simpel recept

Zo maak je de lekkerste herfstcake

  1. Maak eerst de pompoenpuree, kook de pompoenstukjes in water, tot ze zacht zijn, zo’n 10 minuten. Giet af en laat kort droog stomen. Pureer de pompoen als hij iets is afgekoeld met een scheut olijfolie. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de rozijnen in een kom met heet water en laat wellen. Klop de eieren en basterdsuiker 5 minuten tot een luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg langzaam de olie toe. Zeef het rijstmeel, kaneel en bakpoeder boven het suikermengsel en roer tot een beslag.
  3. Hak de pecannoten, laat de rozijnen uitlekken en meng samen met de pompoen bij het beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik. Bak de pompoencake 45 minuten in de oven en laat afkoelen in het blik. Maak de gecarameliseerde pecannoten.
  4. Doe de boter, suiker, honing en kaneel in een koekenpan, breng langzaam aan de kook en voeg de pecannoten toe. Leg de cake op een bord en schenk de gecarameliseerde pecannoten erover. Zó maak je de lekkerste herfstcake!

Herfstcake, heerlijk luchtig! Pecannoten maken deze pompoen pecancake echt af.

Meer zoet? taart recepten.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...