Pompoencake met pecannoten

Pompoencake met pecannoten

Pompoencake met pecannoten gekarameliseerd, 'n luchtig cake recept. De pompoen en kaneel maken 't een echte herfstcake, de pecannoten geven de cake een knapperige bite. De rozijnen zijn verrassend en houden de cake lekker smeuïg.

Pecannoten gekarameliseerd

Pecannoten zijn super gezond en lekker, iets minder gezond als de pecannoten gekarameliseerd zijn maar wel extra crunchy. De noten maken de pompoen cake af, waanzinnig lekker en zeker niet saai.

Je kunt ze ook gewoon als snack eten, gebruik dan gezouten pecannoten. Met 20 gram boter, 2 el honing, 2 el bruine basterdsuiker, 1 theelepel kaneel en 100 gram gezouten pecannoten maak je de lekkerste! In deze volgorde in de koekenpan dan zijn ze in 5 minuten klaar.

Pompoencake met pecannoten

Pompoencake met pecannoten

4.1 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Pompoencake met pecannoten gekarameliseerd, luchtig om te smullen. Pompoen en kaneel maken ’t een echte herfstcake.
Gang Taart recepten
Keuken Amerikaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 stukken
calorieën 225

Ingrediënten

  • 125 gr pompoenblokjes
  • 180 ml extra vergine olijfolie
  • 100 gr sultanarozijnen
  • 60 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 125 gr rijstmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gr pecannoten

Instructies

  • Maak eerst de pompoenpuree, kook de pompoenstukjes in water, tot ze zacht zijn, zo’n 10 minuten. Giet af en laat kort droog stomen. Pureer de pompoen als hij iets is afgekoeld met een scheut olijfolie. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de rozijnen in een kom met heet water en laat wellen. Klop de eieren en basterdsuiker 5 minuten tot een luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg langzaam de olie toe. Zeef het rijstmeel, kaneel en bakpoeder boven het suikermengsel en roer tot een beslag.
  • Hak de pecannoten, laat de rozijnen uitlekken en meng samen met de pompoen bij het beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik. Bak de pompoencake 45 minuten in de oven en laat afkoelen in het blik. Maak de gecarameliseerde pecannoten.
  • Doe de boter, suiker en kaneel in een koekenpan, breng langzaam aan de kook en voeg de pecannoten toe. Leg de cake op een bord en schenk de gecarameliseerde pecannoten erover. Zó maak je de lekkerste herfstcake!

Pecannoten maken deze pompoen pecan cake echt af samen met 'n dot lobbige room. Meer zoet: taart recepten.

Pompoencake met pecannoten simpel recept
Pompoencake met pecannoten recept

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter