Pompoenpuree maken met bouillon
Zelf pompoenpuree maken: zo makkelijk is dat! Pompoen met bouillon en een dot crème fraîche zo simpel en heerlijk is dit pompoen bijgerecht en de basis van een vegetarisch herfst recept. Pompoen puree is in Nederland niet in blik te koop, maar zelf maken is gelukkig heel gemakkelijk.
Om zelf pompoenpuree te maken, heb je een grote verse pompoen nodig. Heb je nu weinig tijd, blokjes uit de koeling of vriezer van de supermarkt is ook een idee, de smaak is prima en het bespaart je een hoop tijd.
Recept afdrukken
Zelf pompoenpuree maken: zo makkelijk is dat! Pompoen met bouillon en crème fraîche zo simpel is dit pompoen bijgerecht een vegetarisch herfst recept.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 500 ml bouillon
- 125 ml crème fraîche
- verse peper
- 1 laurierblaadje
Instructies
- Halveer de pompoen. Haal de zaden en de draden uit de pompoen en snij de schil er van af.
- Snij het pompoenvlees in blokjes, maak de bouillon en kook met laurier in 8 minuten gaar.
- Giet de pompoen af en verwijder het laurierblaadje. Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg de crème fraîche toe voor een smeuïge puree.
- Breng op smaak met vers gemalen peper. Serveer in een leuk schaaltje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?