Pompoenrisotto met geitenkaas

Pompoenrisotto met geitenkaas

Vegetarisch en pittig
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Pompoenrisotto met geitenkaas, vegetarisch en pittig en zó gemaakt. Ze zijn er volop, pompoenen in verschillende kleuren en maten. Een heerlijk herfst risotto recept met pompoen, favoriet gerecht van ’t najaar.

Geitenkaas in de risotto

De combinatie van geitenkaas in de risotto is zó waanzinnig lekker, ultiem comfort food met zachte stukken pompoen en wat pit van de chilivlokken, perfect voor de herfst! Maak jij deze vega pompoenrisotto vandaag?

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 300 gr risottorijst
  • olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 wortels
  • 2 tomaten
  • 4 takjes tijm
  • 100 gr geitenkaas oud
  • 1 tl chilivlokken
  • verse peper
Pompoenrisotto met geitenkaas

Zo maak je pittige risotto van pompoen

  1. Schil de pompoen en snij in de lengte door midden. Verwijder de pitten en snij in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de ui. Snij de wortel en tomaat in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak deze fijn.
  2. Maak de bouillon door het bouillonblokje in 800 ml kokend water op te lossen. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de knoflook en ui kort op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee.
  3. Voeg 400 ml bouillon toe en laat tien minuten op laag vuur in de rijst trekken. Voeg steeds een scheut van de resterende bouillon toe totdat de rijst smeuïg en bijna gaar is. Schaaf de geitenkaas.
  4. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een bakpan en bak de pompoen, wortel, tomaat en bleekselderij beetgaar. Voeg de groenten toe aan de rijst samen met de chillivlokken, tijm en geitenkaas. Proef en breng op smaak met verse peper. Schep de pompoenrisotto in kommen en maak af met overig schaafsel van geitenkaas. Zó maak je pittige risotto van pompoen.

Ook lekker risotto met champignons en parmezaan. Bekijk ook meer groente recepten.

Beoordeling: 4.4. van 7 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024