Pompoensoep met zoete aardappelen
Zoet en voedzaam- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur en 30 min
- Klaar in: 1 uur 40 min
Pompoensoep dit keer met zoete aardappel. Deze pompoensoep is net weer anders, wel weer simpel zelf te bereiden. Erg leuk voor speciale gelegenheden, maar ook heerlijk tussendoor tijdens de herfst en winterdagen.
Net even anders door de blauwe kaas
Danish blue kun je gebruiken, maar je kan natuurlijk ook een andere blauwe kaas zoals gorgonzola, roquefort of een blue stilton gebruiken. De smaak is net weer even anders als een gewone pompoensoep. En zowiezo, doordat je de pompoen in de oven roostert zal de smaak nog lekkerder zijn. En mocht je geen marsala in huis hebben kan het ook zonder dan is de smaak alleen iets minder rijk. Marsala komt uit Sicilië en is een versterkte wijn. Je zou hier anders ook madeira kunnen gebruiken.
Bereidingswijze pompoensoep
- Verkruimel de blauwe kaas. Schil de aardappelen en snijd ze in schijven van ongeveer 3 cm dik. Halveer de flespompoen, haal de pitten eruit en snijd pompoen in stukken van 3 bij 2 cm.
- Verhit de oven voor op 200 graden. Leg de gehakte ui, de stukken pompoen en de zoete aardappelen op een bakplaat. Sprenkel hier wat olie overheen en bestrooi het geheel met kaneel en nootmuskaat. Rooster ze 1 tot 1,5 uur in de oven en haal ze vervolgens uit de oven.
- Pureer het geheel terwijl het nog warm is. Doe dit in 2 porties, terwijl je aan iedere portie 500 ml groentebouillon toevoegt. Doe de puree in een pan en laat de blender nog eventjes draaien. Doe er ondertussen de overige 500 ml bouillon bij.
- Voordat je de soep wat opwarmt en wil gaan serveren, doe je de marsala erbij en voeg je eventueel nog wat peper en zout toe. Als de soep te dik is naar je zin, kun je wat water toevoegen.
- Terwijl de pompoensoep opwarmt, pureer je de blauwe kaas en karnemelk en giet je het mengsel in een kom. Bij het serveren van de soep doe je wat van dit mengsel in de soep. Geniet!
Bekijk ook eens ons pittige pompoensoep recept.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?