Popcorn maken met salted caramel maak je zó!

Popcorn maken met salted caramel maak je zó!

Met grof zeezout
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Popcorn maken met salted caramel maak je zó en is zeker onmisbaar bij een movie night. Zowel de caramelsaus en de popcorn maak je heel makkelijk zelf, en ’t is zó lekker, een guilty pleasure!

Salted caramel maken

Te gek lekker! Popcorn poppen in een pan is natuurlijk het leukst en het lekkerst maar ik moet zeggen dat het ook heel goed lukt met een zakje magnetron popcorn. Je eigen salted caramel maken is zo gedaan, meng met de popcorn, droog in de oven en je hebt de lekkerste!

Caramelsaus met popcorn

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • 40 gr gedroogde maïskorrels voor popcorn
  • 1 tl grof zeezout
  • 6 el salted caramel

Zó maak je salted caramel popcorn

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden. Bedek de bodem van de pan (met dikke bodem) met een scheut zonnebloemolie en verwarm. Als de olie heet genoeg is, dit kan je horen door er een paar maïskorrels in te leggen en als ze geluid maken weet je dat het heet is, bedek dan de bodem met een klein laagje maïskorrels.
  2. Doe de deksel op de pan en laat de popcorn poffen tot je niets meer hoort. Verwarm de salted caramel en roer een paar lepels door de popcorn als alle korrels gepoft zijn en breng op smaak met zeezout.
  3. Verspreid de popcorn over een met bakpapier beklede bakplaat en bak een uur in de oven. Laat afkoelen totdat de popcorn mooi droog is. Voilà!

Maak je salted caramel zelf.

Maak je dit popcorn recept met een zakje magnetron popcorn? Pof je popcorn in de magnetron en roer hier de salted caramel doorheen en droog een uur in de oven.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024