Portobello van de BBQ

Portobello van de BBQ

Gevuld met kaas
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Portobello van de BBQ gevuld met kaas en kruiden, een vegetarisch gerecht gegrild boven hete kolen. Portobello van de bbq is gezond en makkelijk zelf te maken. Lekker voor een dagje of bbq zonder vlees.

Portobello vullen met feta of geitenkaas

De portobello is een grote, open champignon met een kastanjebruine hoed, heerlijk om te grillen op de bbq of te roosteren in de oven. Perfect om te vullen met verschillende kazen zoals feta, geitenkaas of brie. Mozzarella doet het ook altijd goed. Feta smelt minder snel maar voor een beetje structuur in je mond vind ik dat juist lekker.

Je kan de portobello zo op het rooster leggen of leg ze in aluminiumfolie op de barbecue, dat laatste doe ik altijd.

Ingrediënten

  • 2 portobello’s
  • 1 limoen
  • 1 takje verse tijm
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr feta kaas
  • verse peper
  • grof zeezout

Gegrilde portobello zo maak je het

  1. Smeer de portobello’s in met olijfolie en bestrooi met zeezout en verse peper. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Rits de tijmblaadjes van het takje en meng met de limoenrasp.
  2. Brokkel de kaas en meng met de tijm, het rasp en een scheutje limoensap, breng op smaak met peper. Verdeel het fetamengsel over de portobello’s. Zorg dat de bbq heet is en leg 10 minuten op de barbecue tot de kaas zacht is en de portobello gaar. Gegrilde portobello, op je bord en geniet!

Serveer de portobello’s met groene sla.

Ook lekker portobello uit de oven of maak kleine champignons in spek hapjes met rozemarijn van de bbq.

Beoordeling: 4.7. van 6 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024