Preiquiche glutenvrij

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 50m
  • Klaar in: 60m

Hier is een recept van een super gezonde quiche. De korst maak je met amandelmeel en die is glutenvrij. Deze prei-quiche is geschikt als bijgerecht of lunch voor zes personen.

Bon appetit!

Ingrediënten

  • Voor de korst Amandelmeel 220 gram
  • Olijfolie 80 milliliter
  • Water 20 milliliter
  • Voor de vulling Prei 1 stuks
  • Champignons 165 gram
  • Eieren 6 stuks
  • Melk 80 milliliter
  • Dille 3 takjes
  • Chilivlokken 2 mespuntjes

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe het amandelmeel, de olijfolie en water in een grote mengkom. Doe daar een klein beetje zout en peper bij en meng goed door. Doe je deeg in je taartvorm en verdeel het met je handen. Bak de korst voor 15-20 minuten totdat hij goudbruin is.

Stap2

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de prei ongeveer 7-10 minuten totdat hij lichtbruin kleurt. Doe in een kom en zet opzij.

Stap3

Maak de pan even snel droog en zet terug op het vuur. Bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze vocht verliezen en kleiner worden. Doe ze daarna bij de prei in de kom.

Stap4

Doe de eieren, melk, dille en rode pepervlokken in een mengkom en roer goed door. Doe vervolgens de champignons en prei erbij en meng goed.

Stap5

Zodra je korst klaar is, giet je het mengsel erover. Zet terug in de oven voor ongeveer 30 minuten of totdat het midden van je quiche gaar is. Laat afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

65

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab