Preiquiche glutenvrij

Preiquiche glutenvrij

Amandelmeel en olijfolie
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur
  • Kcal: 430

Hier is een recept van een super gezonde quiche. De korst maak je met amandelmeel en die is glutenvrij. Deze prei-quiche is geschikt als bijgerecht of lunch voor zes personen. Wil je ’t jezelf makkelijk maken of heb je weinig tijd, neem een rol vers bladerdeeg.

Prei walnoot quiche

Lekker hartig quiche recept, voor variatie en bite voeg je een flinke hand walnoten toe en maak je een prei walnoot quiche. De dille is écht de verrassing in deze hartige taart. Dille heeft een heerlijk frisse, citroenachtige smaak met een subtiel zoetje.

Ingrediënten

  • 220 gr amandelmeel
  • 80 ml olijfolie
  • 20 ml water
  • 1 prei
  • 200 gr champignons
  • 6 eieren
  • 80 ml melk
  • 3 takjes dille
  • 1 tl chilivlokken
Quiche met champignons recept

Glutenvrije quiche

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het amandelmeel, olijfolie en water in een mengkom. Meng met zout en peper naar smaak. Doe het deeg in een taartvorm en verdeel met je handen. Bak de korst voor 15-20 minuten totdat hij goudbruin is.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak de prei 5 minuten lichtbruin en zet opzij. Bak de champignons zo’n 5 minuten tot ze vocht verliezen en kleiner worden en voeg toe bij de prei.
  3. Doe de eieren, melk, dille en rode pepervlokken in een mengkom en roer goed door. Doe vervolgens de champignons en prei erbij en meng.
  4. Zodra de korst klaar is giet je het mengsel erover. Zet terug in de oven voor 30 minuten. Laat afkoelen en snij aan, zo maak je ’n glutenvrije quiche.

Maak eventueel af met een handje geraspte kaas en rucola. Rucola past perfect met z’n pittige, iets bittere, nootachtige smaak.

Ook lekker: spinazietaart met ei ’n snelle spinaziequiche met knoflook, parmezaan en pijnboompitten.

Beoordeling: 3.0. van 18 stemmen.
Please wait...
Hartige taart met champignons

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter