Preiquiche glutenvrij

Preiquiche glutenvrij

Amandelmeel en olijfolie
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur
Naar het recept

Hier is een recept van een super gezonde quiche. De korst maak je met amandelmeel en die is glutenvrij. Deze prei-quiche is geschikt als bijgerecht of lunch voor zes personen.

Prei walnoot quiche

Lekker hartig quiche recept, voor variatie en bite voeg je een flinke hand walnoten toe en maak je een prei walnoot quiche.

Ingrediënten

  • 220 gr amandelmeel
  • 80 ml olijfolie
  • 20 ml water
  • 1 prei
  • 165 gr champignons
  • 6 eieren
  • 80 ml melk
  • 3 takjes dille
  • 1 tl chilivlokken

Glutenvrije quiche

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het amandelmeel, olijfolie en water in een mengkom. Meng met zout en peper naar smaak. Doe het deeg in een taartvorm en verdeel met je handen. Bak de korst voor 15-20 minuten totdat hij goudbruin is.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak de prei 5 minuten lichtbruin en zet opzij. Bak de champignons zo’n 5 minuten tot ze vocht verliezen en kleiner worden en voeg toe bij de prei.
  3. Doe de eieren, melk, dille en rode pepervlokken in een mengkom en roer goed door. Doe vervolgens de champignons en prei erbij en meng.
  4. Zodra de korst klaar is giet je het mengsel erover. Zet terug in de oven voor 30 minuten. Laat afkoelen en snij aan, zo maak je ’n glutenvrije quiche.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.1. van 12 stemmen.
Please wait...