Preiquiche glutenvrij

Glutenvrij
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur
Naar het recept

Hier is een recept van een super gezonde quiche. De korst maak je met amandelmeel en die is glutenvrij. Deze prei-quiche is geschikt als bijgerecht of lunch voor zes personen.

Quiche recept glutenvrij

Lekkere hartige quiche met een bodem van amandelmeel, we maken deze dus glutenvrij. Een simpel recept waar je zo mee klaar bent!

Ingrediënten

  • 220 gr amandelmeel
  • 80 ml olijfolie
  • 20 ml water
  • 1 prei
  • 165 gr champignons
  • 6 eieren
  • 80 ml melk
  • 3 takjes dille
  • 100 ml melk
  • 1 tl chilivlokken

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het amandelmeel, de olijfolie en water in een grote mengkom. Meng goed met zout en peper naar smaak. Doe je deeg in je taartvorm en verdeel het met je handen. Bak de korst voor 15-20 minuten totdat hij goudbruin is.
  2. 2Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de prei 7-10 minuten totdat hij lichtbruin kleurt. Doe in een kom en zet opzij.
  3. 3Maak de pan even snel droog en zet terug op het vuur. Bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze vocht verliezen en kleiner worden. Doe ze daarna bij de prei in de kom.
  4. 4Doe de eieren, melk, dille en rode pepervlokken in een mengkom en roer goed door. Doe vervolgens de champignons en prei erbij en meng goed.
  5. 5Zodra je korst klaar is, giet je het mengsel erover. Zet terug in de oven voor 30 minuten. Laat afkoelen en geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...