Preistamppot met oude kaas en mosterd

Preistamppot met oude kaas en mosterd

En zoete aardappel
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min

Preistamppot met oude kaas en mosterd en zoete aardappel, een super simpel, snel en hardstikke lekker stamppot recept. Niet alleen voor de winter maar voor het hele jaar. Smeuïg en smaakvol, maak ’t preistamppot met oude kaas mosterd.

Stampot met zoete aardappel

Stampot met zoete aardappel, de zoete aardappel doet het super goed in stampotten, zo ook in dit recept. De prei kan je lekker kort wokken zodat deze zorgt voor een bite. De lichte uiensmaak van de prei past perfect bij het zoete van de aardappel, de mosterd en oude kaas zorgen voor pit.

Eet je deze stamppot graag vegetarisch, speckjes van de Vegetarische Slager zijn super lekker!

Ingrediënten

  • 350 gr aardappelen
  • 1 zoete aardappel
  • 4 stronken prei
  • 1 el dijon mosterd
  • 150 gr spekjes
  • 100 gr crème fraîche
  • 100 gr oude kaas
  • verse peper
Preistamppot met oude kaas mosterd recept

Zo maak je een snelle smeuïge groente stamppot

  1. Schil de aardappelen, ook de zoete en snij in stukken. Kook de aardappelen in een kwartier gaar in kokend water. Was de prei en snij in ringen en bak de spekjes in een koekenpan krokant. Voeg hier de prei bij en wok kort.
  2. Als de aardappels zijn gaargekookt giet ze dan af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Rasp de oude kaas en voeg toe aan de stamp samen met de de mosterd en crème fraîche en meng tot een smeuïge puree.
  3. Schep de spekblokjes en gebakken prei bij de aardappelpuree in de pan. Schep alles goed om en breng de stamppot op smaak met verse peper en eventueel wat chilivlokken voor wat extra pit. Geniet! Zó maak je een snelle smeuïge groente stamppot.

Meer stamppot? Rauwe andijviestamppot vega met tempeh.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...