Pumpkin spice siroop voor drankjes en desserts!

Pumpkin spice siroop voor drankjes en desserts!

Deze pumpkin spice siroop mag niet ontbreken in je koelkast tijdens de herfst- en wintermaanden. Lekker in een pumpkin spice latte, natuurlijk: het favoriete herfstdrankje van iedereen (en ook in de winter). Maar deze veelzijdige siroop is niet alleen lekker in koffie; je kunt hem ook gebruiken in desserts en zelfs in cocktails. Een fles pumpkin spice siroop kun je ook vinden in de supermarkten, en in drankspeciaalzaken, maar zo'n fles is best prijzig. Zelfgemaakt is altijd beter en veel lekkerder, en in dit geval ook nog eens een stuk goedkoper. Bovendien heb je de hoeveelheid kruiden ook zelf in de hand bij het maken van je eigen siroop. Zeg vaarwel tegen een te sterke kruidnagelsmaak in je drankje!

Het is belangrijk om de pumpkin spice siroop te zeven. Hierdoor voorkom je een nare textuur in de siroop, en blijft het een mooie en vloeibare siroop. Schud eventueel kort voor gebruik de fles, om er zeker van te zijn dat alles goed is gemengd. Gebruik je de siroop in je koffie? Dan is ongeveer 1 eetlepel genoeg, maar proef vooral zelf de siroop voordat je 'm toevoegt!

Ook lekker: cocktail gin sour met kaneel, kardemom, kruidnagel, gember, anijs en vanille.

Pompoen siroop

Pumpkin spice siroop

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Dit moet je in huis hebben tijdens de herfst: zelfgemaakte pumpkin spice siroop. Heerlijk over desserts en in je pumpkin spice latte natuurlijk!
Gang Saus
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 250 ml
calorieën 440

Ingrediënten

  • 125 ml water
  • 60 gr pompoenpuree of pompoenblokjes
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • ¼ kruidnagel
  • 2 tl gemberpoeder
  • Nootmuskaat een snuf

Instructies

  • Doe het water in de pan en voeg de pompoenpuree toe. Heb je geen pompoenpuree? Vervang de puree dan voor 100 gram pompoenbloekjes en kook deze eerst gaar in het water. Stamp ze vervolgens tot een gladde puree en ga verder met het recept.
  • Doe de suiker en de kruiden in de pan. Smelt de suiker en laat de pumpkin spice siroop pruttelen op laag vuur en roer af en toe tot je een dunne siroop hebt.
  • Destilleer ondertussen een fles om de siroop in te bewaren.
  • Zeef de siroop en schenk in de fles. Laat de siroop afkoelen tot kamertempatuur. Bewaar vervolgens maximaal 2 weken in de koelkast. Gebruik de pumpkin spice siroop in koffie, toetjes en cocktails.

Druppel de pumpkin spice siroop ook eens over een punt warme appeltaart.

Lekker in deze: pumpkin spice latte.

Je kunt ook de siroop zeven door een kaasdoek! Hoeveelheid siroop: ongeveer 250-300 ml.

Pumpkin spice syrup maken
Pompoen siroop

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly februari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025