Quiche met spekjes en prei

Quiche met spekjes en prei

Met krokante korst
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 690
Naar het recept

Quiche met spekjes en prei in krokante korst, makkelijk te maken en staat in een kwartier in de oven. Lekker quiche recept van kaas en ei.

Quiche met spek en kaas

Quiche met spek en kaas ofwel een quiche Lorraine met prei een hartige open taart, simpel maar heerlijk!

Liever een vega variant? Neem vegetarische gerookte spekjes, van Vivera zijn ’n aanrader!

Ook lekker: Snelle groentetaart maken met Hollandse groenten en bladerdeeg.

Ingrediënten

  • bladerdeeg voor hartige taart
  • 250 gr spekreepjes
  • 3 preien
  • 250 ml slagroom
  • 5 eieren
  • 100 gr geraspte kaas
Hartige taart met kaas en prei

Quiche lorraine bladerdeeg

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat 6 plakjes deeg ontdooien. Vet een taart- of springvorm in en bekleed de vorm met de plakjes deeg. Druk de randjes goed aan zodat de plakjes goed aansluiten op elkaar.
  2. Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Was de prei en snij in ringen. Bak de preiringen in een pan met 1 el olijfolie zo’n 5 minuten.
  3. Neem een kom en klop hierin de eieren en slagroom los en door elkaar. Meng de kaas, spek, prei en een snuf peper erdoor en verdeel het mengsel over de taartvorm. Bak de quiche in 25 tot 30 min gaar en bruin in de oven.

Haal de quiche uit de oven en laat 5 minuten staan voordat je hem aansnijdt. Quiche lorraine van bladerdeeg, je maakt ’t zo!

Ook lekker: Tagliatelle met prei en mascarpone

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.8. van 15 stemmen.
Please wait...
Hartige taart met spekjes en hotsaus