Quiche met spekjes en prei

Met krokante bodem
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Deze quiche met spekjes en prei is vol van smaak met een heerlijk krokante bodem en rand. Het gerecht ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar dat is het helemaal niet! In maar 15 minuten is de quiche al klaar om in de oven te schuiven. Dan nog maar een wachttijd van 30 minuten en klaar is de quiche!

Tip: heerlijk met een frisse salade erbij.

Quiche recept, volop variatie

Ingrediënten

  • bladerdeeg voor hartige taart
  • 250 gr spekreepjes
  • 3 preien
  • 250 ml slagroom
  • 5 eieren
  • 100 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat 6 plakjes deeg ontdooien. Vet een taartvorm of springvorm in en bekleed de vorm met de plakjes deeg. Druk de randjes goed aan zodat de plakjes goed aansluiten op elkaar.
  2. 2Bak de spekjes in een droge koekenpan bruin en krokant. Was de prei en snij ze in ringen. Bak de preiringen in een pan met een beetje olie ongeveer 5 minuten.
  3. 3Pak een kom en klop hierin de eieren en slagroom los en door elkaar. Schep de kaas, spekjes, prei en een snufje peper erdoor en verdeel het mengsel over de taartvorm. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Haal de quiche uit de oven en laat hem 5 minuten staan voordat je hem aansnijdt..
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...