Quiche met zuurkool en zalm
Quiche met zuurkool en zalm, een makkelijke zuurkool zalm quiche. Lekker en simpel recept, het is bijna geen werk. De licht pittige Italiaanse kaas maakt de quiche af. De combinatie zuurkool zalm is verrassend lekker.
Hartige taart met zalm maak je af met wat pittige kiemgroenten voor extra bite en smaak, makkelijk en gezond een topping naar keuze.
Ook lekker: snelle groentetaart maken met Hollandse groenten, vadouvan kruiden en bladerdeeg.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg vers
- 500 gr zuurkool
- 350 gr zalmfilet
- 200 ml slagroom
- 4 eieren
- 150 gr taleggio kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zuurkool goed uitlekken. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik hier gaatjes in met een vork.
- Snij de zalm in repen en verdeel samen met de zuurkool over de bladerdeeg bodem. Meng de eieren met de room, klop door en breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout.
- Snij de taleggio kaas in kleine blokjes en verdeel samen met het room eiermengsel over de zuurkool en zalm. Bak de zuurkool quiche met zalm in zo’n 30 minuten gaar.
Heb je nog verse kruiden liggen of iets van rucola, lekker voor erbij.
Ook een idee: tortilla mozzarella tuinbonen basilicum, citroen en parmezaan, vega lekker! Of maak eens zalm uit de oven met honing en sojasaus, sjalot en knoflook, een zalm teriyaki recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?