Quiche met zuurkool en zalm
Makkelijke zuurkoolquiche- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 35 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 790
Quiche met zuurkool en zalm, ’n makkelijke zuurkoolquiche. Lekker simpel recept, ’t is bijna geen werk. De licht pittige Italiaanse kaas maakt de quiche af. De combinatie zalm en zuurkool is verrassend lekker.
Hartige zalm zuurkool taart
Hartige zalm zuurkool taart maak je af met wat pittige kiemgroenten voor extra bite en smaak, makkelijk en gezond ’n topping naar keuze.
Ook lekker: Snelle groentetaart maken met Hollandse groenten, vadouvan kruiden en bladerdeeg.
Hartige taart met zalm
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zuurkool goed uitlekken. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik hier gaatjes in met een vork.
- Snij de zalm in repen en verdeel samen met de zuurkool over de bladerdeeg bodem. Meng de eieren met de room, klop door en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
- Snij de kaas in kleine blokjes en verdeel samen met het room eiermengsel over de zuurkool en zalm. Bak de hartige taart met zalm in zo’n 30 minuten gaar. Hartige taart met zalm maak je zó.
Heb je nog verse kruiden liggen of iets van rucola, lekker voor erbij.
Ook lekker: Tortilla mozzarella tuinbonen en basilicum citroen en parmezaan, vega lekker! Of maak eens zalm uit de oven met honing en sojasaus sjalot en knoflook, ’n zalm teriyaki recept.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen